Nicolae Furtună

Agenția Națională pentru Sănătate Publică are un nou director

27-01-2020 16:17

Nicolae Furtună este noul director al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Noul director preia funcția după ce de două ori a fost director interimar.

Nicolae Furtună a fost, cu o pauză, director interimar al ANSP, după plecarea din funcție a Elenei Palanciuc, la scurt timp după reformarea ANSP. Palanciuc a plecat de la conducerea noii agenții după scandalul salarizării specialiștilor în Sănătate Publică, care a escaladat după ce ex-ministra Silvia Radu promitea după învestirea sa că toată lumea își va primi salariile, indiferent de situație. Elena Palanciuc a explicat atunci că domeniul funcționează prost din cauza optimizărilor făcute și a concedierii unui număr mare de specialiști: a fost nevoie să fie detașați contabili de la alte spitale pentru calculele salariale. La scurt timp după ce a explicat situația de facto din domeniu, Elena Palanciuc a anunțat că pleacă din funcție, fără să spună explicit dacă ministrul i-a cerut sau nu acest lucru, transmite sănătateinfo.md.

Nicolae Furtună a deținut funcția de vicedirector până la reformarea fostului Centru Național de Sănătate Publică.

La concurs au mai participat Ion Șalaru, șeful Direcției prevenirea și controlul bolilor netrasmisibile și Mihail Pîslă, fost director al Centrului de Sănătate Publică, acum expert al Organizației Mondiale a Sănătății în urgențe de sănătate.