cocktail

Alcoolul îţi îmbunătăţeşte sănătatea. Cum e posibil?

Zina Darii

Eric Rimm, profesor la Şcoala de Sănătate Publică Harvard, spune, potrivit ziare.com, că organismul poate beneficia de pe urma alcoolului.

Îţi protejează inima

Vinul rosu îţi protejează inima, aşa că poţi să bei în fiecare seară un pahar de Merlot. Astfel, vei scădea riscul de boli cardiace cu până la 40%, după cum arată studiile de la Harvard. Colesterolul rău este scăzut şi cel bun creşte, arterele nu se mai înfundă şi ai parte de mulţi antioxidanti.

Previne depunerea grăsimii pe abdomen

Vei reuşi mai uşor să ai un abdomen plat dacă bei câte un cocktail din când în când. Femeile care consumă puţin alcool la o masă au tendinţa de a mânca mai puţin, în special carbohidraţi. Bea o bere light sau un păhărel de tărie şi vei consuma mai puţine calorii, fără să le duci lipsa.

Reduce riscul de diabet

Studiile arată că, în cantităţi moderate, alcoolul reduce riscul de a suferi de diabet. Dacă alegi să bei un Bloody Mary, eşti de două ori mai câştigat, căci vei beneficia şi de antioxidanţi puternici, precum licopenul, graţie roşiilor.

Creşte capacitatea cerebrală

Ştii deja cum este afectat negativ creierul de către alcool, dar atunci când îl consumi moderat, alcoolul îţi ajută creierul. Este prevenită boala Alzheimer şi alte forme de demenţă şi chiar declinul cognitiv. Vinul, în special, ajută în acest sens.