ccc

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Încă 86 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în Republica Moldova. Bilanțul victimelor ajunge la 591

În ultimele 24 de ore au fost investigate 419 probe și confirmate 86 de cazuri de infecție cu noul coronavirus în Republica Moldova. Dintre acestea, 7 cazuri sunt de import și 79 cu transmitere locală.

Mai multe

coronavirus

Ambasadorul Chinei: Riscul infectării cu coronavirus pentru R.Moldova este mic

19-02-2020 17:28

Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Zhang Yinghong a declarat într-o conferință de presă, că "pentru cetățenii moldoveni, riscul infectării cu coronavirus este mic", notează MOLDPRES.

El a precizat că numărul cazurilor de infectare cu coronavirus peste hotarele statului chinez este redus.

"În afara Chinei s-au înregistrat 683 de cazuri de infecție, ceea ce reprezintă sub 1 la sută din totalul de cazuri confirmate. Vestea bună este că există 14 376 de pacienți vindecați și externați, ceea ce înseamnă că epidemia este controlabilă, prevenibilă și vindecabilă", a remarcat Zhang Yinghong.

Ambasadorul a specificat că cei 300 de cetățeni moldoveni care activează în China beneficiază de tot sprijinul statului chinez pentru a nu fi infectați. China a oferit sprijin tuturor cetățenilor străini aflați pe teritoriul țării pentru a avea acces la măsurile de prevenire a virusului.

Diplomatul a adăugat că Ambasada Chinei a menținut o comunicare strânsă cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică și alte instituții de stat din R. Moldova pentru a împărtăși situația epidemiologică și a consolida măsurile preventive.