spital1

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Încă 101 cazuri noi de infectare cu coronavirus. Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 965

Încă 101 persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 4 sunt de import (2 - Marea Britanie, 1 - Franța, 1 - Rusia) și 97 cu transmitere locală (Chișinău - 23, Ștefan-Vodă - 16, Glodeni - 11, Ialoveni - 8, Orhei - 7, etc). Potrivit ministerului Sănătății, niciun caz suplimentar nu a fost înregistrat în municipiul Soroca.

Mai multe

Cancerul nu ocolești nici pe cei mici

Cancerul nu ocolești nici pe cei mici

17-02-2019 12:03

Cancerul este o maladie, care nu îi ocolește și pe cei mici. În 2018, au fost diagnosticați de cancer 81 de copii, iar în total, la evidență sunt 391 de copii.

Așadar, în fiecare an, pe data de 15 februarie este marcată Ziua Internațională a luptei împotriva cancerului la copii. Inițiativa a venit din partea a Organizaţiilor Părinţilor cu Copii Bolnavi de Cancer, să dedice această zi activitățile mentite asupra copiilor.

„Depistarea cancerului la copii poate fi dificilă, de aceea părinții trebuie să meargă sistematic cu copiii la control. Principalele semne la copii ce trebuie să alerteze părinții sunt: scăderea în greutate continuă și inexplicabilă, dureri de cap și vomă dimineața, dureri accentuate ale oaselor și articulațiilor, apariția tumefierilor sau nodulilor, apariția unei pete albicioase pe pupila ochiului, roșeața sau sîngerări excesive în urma unei răni, schimbarea culorii pielii și oboseala continuă, etc”, menținează specialiștii.

Actual, în Republica Moldova sunt înregistrați cu această maladie peste 53 de mii de pacienții.