antibiotic

Ce trebuie să faci după ce iei antibiotice

Nicolae Sîli

Ce neplăceri pot apărea după ce iei antibiotice

Atunci când luăm antibiotice și alte medicamente se schimbă pH-ul intestinului (echilibrul acido-alcalin). De obicei, în jur de 400 de specii de bacterii trăiesc una lângă alta în stomac și intestine. Cu toate acestea, atunci când se schimbă pH-ul intestinului, paraziții, E. coli și bacteriile rele pot determina neplăceri, precum candidoza, sindromul intestinului permeabil, alergii, sindromul oboselii cronice, sindromul colonului iritabil, boala Crohn. De aceea, este foarte important pentru a preveni astfel de situații. Acest lucru poate fi deosebit de dificil mai ales după un tratament cu antibiotice.

Ce alimente să consumi

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să consumi alimente bogate în fibre non-digerabile care stimulează creșterea și/sau activitatea bacteriilor bune din intestinul gros. Cu alte cuvinte, trebuie să mănânci legume și fructe. Unii medici spun că după administrarea de antibiotice, dieta ar trebui să cuprindă 80% din fructe și legume, prioritate legume, scrie clickpentrufemei.ro.

Pentru un sistem digestiv sănătos este nevoie de probiotice, de asemenea, cunoscute sub numele de bacterii bune. Ele ajută la combaterea bacteriilor patologice. Alimentele fermentate abundă în bacterii benefice. Un pahar de chefir, o porție de varză murată, un iaurt natural, toate acestea îți vor oferi doza de probiotice de care ai nevoie.

Sfat!

După ce iei antibiotice, mănâncă bine. Consumă alimente și fructe din abundență, renunță la alimentele procesate și mănâncă alimente fermentate din belșug. În acest fel, vei repopula intestinul cu bacterii bune.