
Cinci alimente ce nu trebuie să lipsească din meniul diabeticilor
1. Legume cu frunze verzi – salata, varza şi spanacul au foarte puţine calorii şi carbohidraţi şi nu afectează nivelul glicemiei.
2. Cereale integrale – acestea sunt bogate în fibre, care ajută la absorbţia zahărului din sânge şi la echilibrarea indicelui glicemic. În plus, conţin magneziu, postasiu şi acid folic.
3. Leguminoase – fasolea, lintea şi mazărea sunt recomandate în dieta diabeticilor datorită conţinutului mare de fibre şi proteine. Acestea nu trebuie, totuşi, consumate în cantităţi mari, deoarece conţin carbohidraţi din abundenţă, care pot creşte nivelul glicemiei.
4. Cartofi dulci – au capacitatea de a regla glicemia şi a reduce riscul apariţiei sindromului insulino-rezistenţei. De asemenea, conţin vitamina A şi fibre, favorizând astfel digestia.
5. Roşii – dacă sunt consumate zilnic, acestea aduc beneficii multiple organismului. Ele conţin din plin vitaminele C, E şi fier şi ajută la prevenirea problemelor legate de coagularea sângelui.
Îți place ce citești? Contribuie la dezvoltarea platformei cu o donație:

Republica Moldova
Beneficiar: AO „UNIREA - Onoare, Demnitate și Patrie”
MDL: MD75VI022240300000083MDL
USD: MD16VI022240300000068USD
EUR: MD25VI022240300000063EUR
RON: MD60VI022240300000011RON
SWIFT: VICBMD2X416
România
Beneficiar: Vlad Bilețchi IBAN: RO05INGB0000999908458154 SWIFT: INGBROBU
Beneficiar: Vlad Bilețchi IBAN: RO41RNCB0685154653320001 SWIFT: RNCBROBU