Alimente diabetice

Cinci alimente ce nu trebuie să lipsească din meniul diabeticilor

Nicolae Sîli

1. Legume cu frunze verzi – salata, varza şi spanacul au foarte puţine calorii şi carbohidraţi şi nu afectează nivelul glicemiei.

2. Cereale integrale – acestea sunt bogate în fibre, care ajută la absorbţia zahărului din sânge şi la echilibrarea indicelui glicemic. În plus, conţin magneziu, postasiu şi acid folic.

3. Leguminoase – fasolea, lintea şi mazărea sunt recomandate în dieta diabeticilor datorită conţinutului mare de fibre şi proteine. Acestea nu trebuie, totuşi, consumate în cantităţi mari, deoarece conţin carbohidraţi din abundenţă, care pot creşte nivelul glicemiei.

4. Cartofi dulci – au capacitatea de a regla glicemia şi a reduce riscul apariţiei sindromului insulino-rezistenţei. De asemenea, conţin vitamina A şi fibre, favorizând astfel digestia.

5. Roşii – dacă sunt consumate zilnic, acestea aduc beneficii multiple organismului. Ele conţin din plin vitaminele C, E şi fier şi ajută la prevenirea problemelor legate de coagularea sângelui.