covid

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Zi neagră pentru Republica Moldova. Într-o singură zi au decedat 11 persoane din cauza COVID-19

11 persoane au decedat doar într-o singură zi din cauza noului tip de coronavirus. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 261. În același timp, potrivit Ministerului Sănătății, încă 54 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, după procesarea a 478 de teste de laborator. 53 cazuri cu transmitere locală și 1 caz de import (Federația Rusă). De la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost confirmate 7147 de cazuri de COVID-19.

Mai multe

COVID-19: Numărul lucrătorilor medicali infectați  se ridică la 84 de cazuri

COVID-19: Numărul lucrătorilor medicali infectați se ridică la 84 de cazuri

01-04-2020 22:54

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 în rândurile personalului medical se ridică la 84 de persoane.

Potrivit premierului, printre cei infectați se numără medici, șoferi de ambulanță, felceri și alți angajați din sănătate. Dintre cele 84 de cazuri, 43 sunt înregistrate în Ștefan Vodă și Soroca. Alte șapte cazuri de îmbolnăvire a personalului medical au fost confirmate la Spitalul de Psihiatrie. 

„Nu au gradul de securitate 100% nimeni.Ca în orice sistem și în cel medical sunt posibile erori. În spitalele raionale, care la prima etapă nu erau conectate la acest proces, bineînțeles că nivelul de dotare era cu totul altul decât la spitalele strategice. Pe măsura antrenării lor, se livrează echipamentul respectiv”, a menționat Chicu.

Totodată, 14 cazuri de îmbolnăvire a lucrătorilor medicali au fost înregistrate la Spitalul Republican. Premierul a precizat că din cele 84 de cazuri, pentru 29 de îmbolnăviri a fost confirmat contactul cu persoane infectate.