kk

Cum pregătim pielea pentru vară. Cele mai utile sfaturi de la dermatologul Dina Platon

Corina Bezer

Dermatologul Dina Platon recomandă :

O baie binefăcatoare

Există ceva mai relaxant decît o baie cu multă spumă? Poate doar o baie cu spumă, în care ați turnat și câteva picaturi de ulei esențial. În afara efectelor relaxante, baia ajută în etapele de îngrijire ce vor urma, pregătind pielea pentru exfoliere și hidratare.

Exfolierea

Primul pas pentru a obține o piele sănătoasă și radiantă este exfolierea. Incepe cu un gomaj blînd, de doua ori pe săptămînă pentru corp și de trei ori pe săptămîna pentru față. Exfoliantul pentru corp îl poți cumpăra din magazine sau farmacii (cele mai eficiente sunt cele cu extracte de alge, samburi de fructe, cafea sau sare de mare).

Hidratarea

Dupa o iarnă lungă ești nevoită să oferi mai multă atenție pielii tale, chiar dacă faci parte din clubul norocoaselor cu o piele normală. Întîi începi cu o exfoliere ca la carte, pentru a îndepărta stratul de celule moarte, după care te poți răsfăța cu un duș aromat.

Beneficiile sportului pentru piele

Sportul moderat este, prin definiție, bun pentru minte și corp. Mișcările cresc ritmul cardiac și, prin urmare, fluxul sanguin. Un flux crescut de sânge va ajuta pielea, deoarece nutrienții hrănesc mai bine pielea și elimină toxinele. Sportul în aer liber este, desigur, de preferat.

Tot ce-ți mai rămâne de făcut este sa te accesorizezi cu atmosfera boemă de vară, accentuată de rochiile și fustele diafane, înflorate, vesele.

Autor: Rosiana Vasiloi, reporter – stagiar