Puncte negre pe față

Cum să scăpăm de punctele negre?

Zina Darii

Este mult mai uşor să le prevenim decât să le tratăm. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ţi îngrijeşti tenul corect. Trebuie să eviţi produsele cosmetice de o calitate proastă, foloseşte doar produse în funcţie de tipul te ten şi nu uita să-l cureţi zilnic cu o loţiune tonică demachiantă.

Specialiştii recomandă să spălăm faţa cu apă rece cel puţin odată pe zi. Pentru a nu trauma pielea, evită săpunul şi cremele de faţă uleioase sau prea grase.

Cercetările au demonstrat că o bună parte din punctele negre apar datorită excesului de expunere la soare. Astefl ar trebui să folosești un fond de ten mat, care nu evidenţiază punctele negre şi care te salvează de razele solare.

O mască pentru față, împotriva punctelor negre este ceaiul de muşeţel.

Fierbe ceaiul într-un vas mare. După ce clocoteşte, lasă-l un pic să se răcească şi aşează-te cu faţa deasupra aburilor. Stai în această poziţie timp de 10 minute. Aburii firbinţi ajută la eliminarea grăsimilor şi astfel, dilatând porii. După dilatarea porilor, poţi începe să scoţi punctele negre. Câteva zile după ce le-ai scos, foloseşte o cremă.