răceală

Cum să scapi cât mai repede și ușor de răceală

Nicoleta Furdui

 

  1. Dormitul suficient. Somnul este esențial pentru un sistem imunitar puternic.Un studiu recent a demonstrat că persoanele care dorm mai puțin de șapte ore pe noapte au un risc de trei ori mai mare să răcească.
  2. Folosirea unui șervețel atunci când strănutăm sau tușim. Odată instalată răceala, cei mai mulți dintre noi pun mâna la gură când strănută sau tușesc. E un lucru civilizat, dar nu foarte igienic, întrucât virusul care produce viroza respiratorie poate rezista și câteva ore pe palme, ulterior, pe obiectele pe care le atingem sau utilizăm. Din această cauză, ideal este să apelăm de fiecare dată la batistă sau la șervețelele de unică folosință.
  3. Folosirea cât mai rară a decongestionantelor nazale. În cazul  în care în timpul răcelii, persistă problemele nazale, multe persoane apelează la decongestionante perioade îndelungante. Cu timpul însă, persoanele în cauză devin dependente de aceste spray-uri, fără să știe că eficiența lor scade în acest fel.
  4. Consumul  suplimentelor alimentare ce conțin  zinc, cupru și vitamine. Alimentele ce conțin vitaminele A,B și C, zincul și cuprul au efecte benefice asupra organismului. Astfel acestea stimulează sistemul imunitar și reduc durata simptomelor virozelor respiratorii.