albire dinți acasă

Cum să-ți albești dinții acasă. Metode și sfaturi utile

Nicoleta Furdui

     Există, totuși metode de albire a dinților și acasă. Astăzi am decis să vă prezentăm câteva dintre ele:

  • Folosește paste de dinți special dedicate albirii. Acestea  au în componenţă nişte substanţe chimice cu efect de finisare uşoară, ce oferă o eficienţă ridicată în curăţarea danturii. De exemplu, complexul de staniu din pasta de dinti blend-a-med  All in 1, care ajuta la indepartarea petelor si a tartrului. Pastele de dinţi  în general pot reprezenta o soluţie de albire acasă. Aproape toate pastele de dinţi îndepărtează petele de la suprafaţă, datorită particulelor abrazive pe care le conţin.
  • Foloște benzi pentru dinți.

Benzile pentru dinţi sunt foarte subţiri şi adesea invizibile, fiind acoperite cu un strat de gel pe bază de peroxid. Ele se aplică, în general, de câte 2 ori pe zi (timp de 30 de minute), pe o perioadă de 14 zile. 

  • Spală-te pe dinţi cu bicarbonat de sodiu şi lămâie .

Nu trebuie să faci asta zilnic, deoarece smalţul va fi afectat, însă e bine de ştiut că bicarbonatul de sodiu albeşte dinţii. Amestecă-l cu pastă de dinţi sau cu lămâie dacă ţi se pare neplăcut şi vei avea dinţii  mai albi. Este recomandat să te speli cu bicarbonat de sodiu o dată pe săptămână. 

  •  Prepară-ţi o pastă din căpşuni şi bicarbonat de sodiu.Căpşunile sunt unul din ingredientele speciale din care îţi poţi prepara, încasă, o loţiune care curăţă şi albeşte în mod natural dinţii. Zdrobeşte într-un vas, până rezultă un piure fin, patru căpşuni, adaugă olinguriţă rasă de bicarbonat de sodiu şi amestecă bine. Aplică amestecul pe dinţi cu o periuţă de dinţi moale şi perie. Operaţiuneatrebuie să dureze cinci minute şi poate fi repetată o dată pe săptămâna. 
  • Fă-ţi o apă de gură cu peroxid de hidrogen .

Peroxidul de hidrogen este o substanţă folosită de dentişti pentru albire şi este foarte eficientă. Fă-ţi o apă de gură cu o jumătate delinguriţă de peroxid de hidrogen şi clăteşte-te în fiecare dimineaţă. Ai grijă să nu o înghiţi şi să o foloseşti cu precauţie, deoareceîţi poate irita gingiile. O soluţie la fel de bună este şi o pastă din peroxid de hidrogen (o jumătate de linguriţă) cu bicarbonat de sodiu. 

  • Spală-te pe dinţi cu oţet de mere şi ulei de măsline .

Amestecă într-un bol o lingură de ulei de măsline extravirgin şi o linguriţă deoţet de mere. Înmoaie-ţi periuţa în această combinaţie şi spală-te pe dinţi.O să remarci că zâmbetul tău va fi ceva mai strălucitor. Ai grijă să nu te speli prea des cu acest amestec, deoarece oţetul poate afecta smalţul dinţilor. 

  •  Consumă fructe şi legume crude.

Merele, morcovii, ţelina,brocoli şi varza sunt ideale dacă sunt mâncate crude. Toate sunt bogate înceluloză,un nutrient care funcţionează ca o periuţă de dinţi naturală, îndepărtând resturile de mâncare şi bacteriile din gură. De asemenea, aceste alimente au efect abraziv şi ajută dinţii să îşi recapete strălucirea. 

  • Consumă suc de lămâie şi ghimbir .

Aceste sucuri au capacitatea  de a da strălucire şi de  a curăţa smalţul dinţilor. Încearcă să îţiclăteşti gura de două ori pe săptămână cu un amestec din apă cu lămâie, în cantităţi egale şi vei avea un zâmbet mai strălucitor.