f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

STARE DE URGENȚĂ

Decizie CNESP: Starea de urgență în sănătate publică se prelungește până în data de 15 februarie

13-01-2021 11:57

Starea de urgență în sănătate publică se prelungește până în data de 15 februarie. Decizia a fost luată de Comisia Nationala Extraordinară de Sănătate Publică.

Comisia a constatat că situaţia epidemiologică rămâne a fi nefavorabilă şi a decis să interzică, până la 15 februarie, activitatea cluburilor de noapte, a discotecilor și altor unități comerciale de acest tip. Totodată, se va menține regimul de activitate al restaurantelor și cafenelelor: de la ora 7:00 până la 22:00.

Restricția se referă și la unitățile de alimentație publică amplasate în staţiile peco, magazine și aeroporturi. În continuare va fi interzisă prezența spectatorilor în incinta cinematografelor, sălilor de concerte și caselor de cultură, cu excepția teatrelor, care vor trebui să respecte toate măsurile de protecţie.

De asemenea, din 16 ianuarie se admite reluarea competițiilor sportive fără spectatori, desfășurate în aer liber și în spații închise. Autorităţile au dispus ca instituțiile publice și private să activeze conform unui regim special de lucru, de la 7:30 până la 16:00.

O prevedere aparte vizează persoanele care dețin un act confirmativ de administrare a vaccinului anti COVID-19 la trecerea frontierei. Astfel, acestor persoane le va fi permisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent de țara din care vin, fără a fi obligate să completeze fișa epidemiologică și declarația pe propria răspundere de  respectare a regimului de autoizolare de 14 zile.