fructe

Fructele ne înfrumuțesează nu doar în interior, dar și la exterior

Joi, 21 septembrie 2017, 10:27

Sănătate și frumusețe în același timp. Bogate în antioxidanţi, fructele prospete curăţă porii, oferă strălucire şi tratează acneea.

Merele
Amestecă 1 măr, 2 linguri de miere, ½ de linguriţă de salvie şi pune  toate ingredientele într-un blender, amestecă bine şi lasă compoziţia la frigider timp de 10 minute. Aplică pe faţă, pentru 30 de minute, apoi clăteşte cu apă caldă. Poţi aplica produsul în fiecare zi. Vezi ce efect surprinzător are.

Avocado
Avocado acţionează foarte bine pe pielea uleioasă. Trebuie să-l  mixezi bine şi să-l amesteci cu suc de lămâie şi albuş. Mixtura se aplică pe faţă şi gât pentru  20 de minute, apoi  se spală cu apă călduţă.

Banana
O mască din banane va acţiona eficient asupra pielii cu acnee. Pisează  două banane bine coapte cu furculiţa, fără să le faci piure.  Adaugă  o linguriţă de mierea şi aplică amestecul pe piele. Lasă să acţioneze timp de 10 minute, apoi clăteste cu apă rece.

Portocalele şi lămâile
Portocalele şi lămâile, bogate în antioxidanţi  vor ajuta să scapi de acnee. Mixează  3 linguri de suc proaspat de portocală cu 2 linguri de suc de lămâie şi 1 lingură de miere. Aplică masca pe faţă pentru  20 de minute după care spală faţa din abundenţă.

Capşunile
Delicioasele fructe tratează foarte bine pielea cu acnee, micşorează porii şi reduce din  strălucirea pielii. Amestecă ½ de ceaşcă de căpşuni coapte bine cu  ¼ de ceaşcă de amidon de porumb, până ce obţii  o pastă groasă. Aplică amestecul pe faţă şi lasă-l să acţioneze timp de 30 de minute, apoi spală faţa cu apă rece.

Zmeura

I-a două – trei linguri de zmeură pisată, o lingură de făină de grâu, o linguriță de zeamă de lâmaie și un ou. Se amestecă ingredientele, apoi se aplică pe față, se lasă să acționeze 20 minute și se îndepartează cu apă.

Piersicile
Piersicile sunt bogate în vitamina A si C, fapt care te ajută să scapi de riduri, sterge petele de bătrâneţe şi curăţă porii. Amestecă piersici coapte cu albuş. Pentru pielea uscată, înlocuieşte albusul cu iaurt. Pentru pielea uleioasă înlocuieşte iaurtul cu miere.

Kiwi

Una din cele mai bune alegeri naturale, pentru curățarea, tonifierea și hidratarea pielii. Este cel mai bogat fruct în vitamina C și conține raportul potrivit sănătății noastre de vitamine, acid citric și proteine.Sucul din acest fruct este deosebit de benefic pentru îmbunătățirea circulației  sângelui. Kiwi înăsprește porii, curăță impuritățile și reduce aspectul lucios al pielii cauzat de excesul de ulei pe suprafața pielii. 

I-a fruct kiwi curățat de coaja și o banană curățată. Cele două fructe se mărunțesc cu ajutorul unui blender și  se adaugă două linguri de iaurt natural, amestecând până se obține o compoziție omogenă. Se întinde în strat subțire pe față și se lasă să acționeze timp de 20 de minute. Se clătește pielea cu apă călduță și la final cu apă minerală.

Ți-a plăcut articolul? Abonează-te:

Sau distribuie-l și tu:

Distribuie