„Începem ziua cu raportul de dimineață al spitalului coordonat de domnul director, iar împreună cu ceilalți șefi de secție se discută bilanțul zilei anterioare și target-ul zilei in curs. Și de aici începe „furtuna de trăiri”, regretul de a nu reuși să-i salvăm pe cei pierduți în lupta cu acest virus, neputința de a face ceva mai mult pentru ei, nesiguranța de a-i trata cu medicamente, insuficiente teste în trialuri, epuizarea fizică și psihică din lipsă de personal medical, etc”, povestește doctorul din România.
Urmează transformarea noastră în niște ”mici marțieni salvatori”, povestește într-o relatare pe blog doctorul Ancuța Mihai.
„Se efectuează vizita zilnică pe cele 5 secții de terapie intensivă, se discută și se evaluează fiecare pacient în parte. Mulțumiri colegilor noștri asistenți medicali, care sunt extrem de devotați și implicați în conduita medicală a pacienților suferinzi de COVID 19”, povestește în continuare medicul din prima linie.
„Acomodare și colaborare perfectă între colegii noștri români și din Republica Moldova”, spune medicul. Potrivit acestuia, timpul petrecut în zona roșie s-a încercat să se limiteze cât mai mult, lucrându-se în schimburi de câte 4-6 ore.