Îndrăgostiţi de caniculă

Ana Andritchi

E soare, cald şi vreme numai bună pentru plajă. Dacă  nu eşti obişnuit să legi prietenie cu căldura, atunci te ajutăm noi.

Secretul este că trebuie să fim bine hidrataţi,  iar hidratarea optimă vine din stilul alimentar pe care îl ai. Potrivit unor sportivi de performanţă, apa puţin vine în ajutor pentru soluţionarea problemei cu hidratarea. Apa ne poate ajuta doar în cazul, în care, în apă există minerale, adică electroliţi şi zaharuri. Ele vor ajuta lareţinerea apei în organism.

Pentru o hidratare eficientă este necesar să consumăm fructe şi verdeţuri,deoarece pe lângă  faptul că conţin apă acestea au şi un conţinut bogat de carbohidraţi, minerale şi vitamine care ajută la un metabolism corect al apei în organism.

Un alt pas important în hidratarea organismului este evitarea alimentelor bogate în proteină (carne, brânză, ouă). Pe dieta standard se consumă mai multă proteină decât organismul are nevoie. Rehidratarea unui organism care vine de pe dieta standard e un proces lung. La început, apa va fi folosită la eliminarea toxinelor acumulate în timp.

Deci, dacă nu suporţi căldura, înseamnă că eşti deshidratat. Simptomele deshidratării moderate sunt: durere de cap, constipaţie, crampe musculare etc. Pentru rehidratare trebuie să creşti considerabil cantitateade fructe şi verdeţuri crude . Doar astfel vei începe să te bucuri de căldura şi farmecul verii.