cum obții un păr sănătos

Îngrijire părului după plajă. Află care sunt sfaturile hairstyliștilor profesioniști

Carolina Costin

1. Apelează la măștile naturale, pe bază de uleiuri hidratante

Când vine vorba despre tendința de despicare, rupere a firelor de păr și deshidratarea vizibilă a acestoea hairstyliștii folosesc și recomandă o gamă variată de uleiuri: ulei de jojoba, ulei de măsline, uleiul de nucă de cocos și ulei de migdale. În general, uleiurile sunt utilizate nu numai pentru un păr puternic și strălucitor, ci și pentru a stimula circulația sangvină la nivelul scalpului. Procedeul este unul foarte simplu: se masează scalpul și întreaga lungime a părului cu ulei și se lasă acoperit pentru câteva ore sau o noapte întreagă.  Este indicat ca temperatura ambientală să fie cât mai ridicată în momentul aplicării acestei măști. Astfel, porii sunt deschiși și substanțele hidratante pătrund mai bine în rădăcina firului de păr. Acest „truc” este indicat a se efectua cel puțin o data pe săptămână.

2. Tundem vârfurile despicate

Așa este, iubitoarelor de păr lung le vine foarte greu să renunțe la câțiva centimetri din lungimea părului, însă, mai ales în perioada verii, este recomandat să tunzi corespunzător vârfurile arse sau despicate. Doar așa se poate evita o degradare accentuată a părului. Deci, mai bine tundeți un centimetru după o vară lungă și fierbinte, decât zece la început de iarnă!

cum obții un păr sănătos

3. Evitați pe cât de mult posibil placa și uscătorul pe perioada verii

Uscătorul de păr și placa sunt adevărați inamici pentru parul dumneavoastră, tocmai din acest motiv nu sunt recomandate nici în restul anului, dar vara ele sunt cu atât mai nocive. Din cauza temperaturilor și expunerii la soare parul devine din ce în ce mai deshidratat, iar dacă mai folosiți și acele „instrumente” de coafare riscați să obțineți un păr casant și extrem de uscat. Este indicat ca după baie să lăsați părul să se usuce natural, totodată, să nu folosiți produse de styling în exces.

4. Folosește șamponul potrivit

Nu orice produs cosmetic este potrivit pentru oricine, iar îngrijirea părului după plajă trebuie făcută ca la carte. Există o serie de șampoane pe piață care conțin keratină, ce ajută la regenerarea firului de păr. Componentele șamponului vor ajuta părul să-și revină la structura lui sănătoasă și la rezistența anterioară.

5. Clătește părul după spălare cu apă rece

Acesta este un „truc” care ajută la recăpătarea strălucirii parului. Specialiștii recomandă ca după ce ai clătit părul cu apă caldă. ultima clătire să fie realizată cu apă puțin mai rece. Această fluctuație de temperatură va oferi o strălucire naturală.

6. Nu neglija scalpul

Odată cu îngrijirea părului după plajă nu trebuie neglijat nici scalpul. Acesta trebuie masat în mișcări circulare, cât mai des. Acest obicei va duce la irigarea rădăcinilor, hidratarea corespunzătoare, dar și prevenirea căderii părului și menținerea aspectului sănătos al acestuia.