Spitalul Județean Suceava

Întreg Spitalul Județean din Suceava a fost închis, iar medicii au fost plasați în izolare

23-03-2020 13:17

Spitalul Județean din Suceava a fost închis, va fi dezinfectat în 48 de ore și transformat în spital pentru COVID-19, iar pentru că întreg personalul medical de acolo este în izolare, vor fi aduși medici de la alte spitale și din alte județe. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.

„O situație deosebită avem la Suceava. Am luat decizia ca la Spitalul Județean Suceava să intre în izolare toți medicii, să fie dezinfectat 48 de ore și devine spital COVID-19. Vor fi detașați medici de la spitalele din județ și din alte județe”, a precizat Tătaru.

Nu mai puțin de 27 de cadre medicale, 19 medici și opt asistente și infirmiere au fost diagnosticate pozitiv cu coronavirus.

Pe lângă cadrele medicale la care s-a confirmat deja existența coronavirusului, mai sunt altele care așteaptă rezultatele, existând posibilitatea ca numărul medicilor și asistentelor infectate cu coronavirus să fie mult mai mare.

În România au fost confirmate, până acum, 576 de infecții cu coronavirus. 73 dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați, iar alți 5 pacienți care sufereau și de alte afecțiuni grave au decedat.

Potrivit unui ordin vizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, de mâine, 24 martie, toate internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate vor fi suspendate pentru o perioadă de 14 zile.

Secretarul de stat a mai spus că a crescut puțin capacitatea de testare, care săptămâna viitoare va ajunge „spre 1500”, odată cu intrarea a spitalelor private și a celor județene între cele care testează.