zaț de cafea

Mască pentru ten cu zaț de cafea

Carolina Costin

Mască pentru ten cu cafea

Cafeaua este un excelent exfoliant datorită faptului că este bogată în antioxidanţi. Aşa că nu văd de ce nu am folosi-o cu încredere acasă pentru a ne face tenul frumos.

Avem nevoie de:

–          Un albuș de ou

–          Un sfert de cană cu zaț de cafea

Toate aceste ingrediente se amestecă bine, se aplică, prin masaj, pe tenul proaspăt spălat şi se lasă să acţioneze până când se usucă. La final, se îndepărtează uşor cu apă călduţă. Vă recomand, la fel ca în tratamentele corporale pe bază de zaț de cafea, să nu folosiţi imediat după îndepărtarea măştii săpun, creme sau produse cosmetice. Lăsaţi pielea să respire şi evitaţi să o iritaţi.

zat de cafea

Mască pentru ten obosit (extrem de hidratantă)

Se prepară din:

–          5 linguri de cafea bine măcinată

–          10 linguri de lapte proaspăt

Puneţi ingredientele pe foc şi amestecaţi-le continuu până când veți obţine o pastă omogenă. O puteţi aplica pe tenul curat abia după ce se răceşte. Trebuie să o lăsaţi să acţioneze aproximativ 15 minute, după care o îndepărtaţi cu apă călduţă. În cazul acestei măşti pentru ten cu cafea puteţi folosi după curăţare o cremă hidratantă sau vă puteţi hidrata tenul în strat foarte subţire cu ulei de măsline.

Mască pentru ten uscat

 Aveţi nevoie de ceva mai multe ingrediente pentru a o prepara, dar vă veţi convinge singure că îşi face efectul. Pregătiţi:

–          Un vârf de cuţit de sare

–          O linguriţă de zaț de cafea

–          O lingură de ulei de migdale

Amestecaţi uşor compoziţia, după care aplicaţi-o pe ten, prin masaj circular. Pasta se elimină după 10 minute, tot cu apă călduţă.

Tratament pentru tenul cu impurităţi

Excesul de sebum şi impurităţile care ne-au invadat tenul în timpul verii pot fi uşor combătute dacă recurgem la un alt tip de mască pe bază de cafea. Sunt necesare:

–          O linguriţă de cafea foarte bine măcinată

–          O linguriţă de sare de bucătărie recristalizată

Înainte de aplicarea acestui gomaj trebuie să spălaţi bine tenul. Apoi luaţi această compoziţie şi aplicaţi-o pe față, insistând în zonele cu probleme (frunte, nas, bărbie).