mers pe bicicletă

Mersul pe bicicletă versus alergatul. Află care sunt beneficiile acestor sporturi

Nicoleta Furdui

Pentru un organism sănătos  nu e nevoie de un efort fizic susținut sau de ore întregi de stat în sala de sport, dar activitatea fizică e esențială.

Unul dintre  sporturile favorite ale multor persoane este mersul pe bicicletă. Acesta reprezintă o modalitate excelentă de a ne menține în formă și de a ne păstra sănătatea, inclusiv de a avea un tonus bun.Spre deosebire de mersul la sală, acest sport e resimțit ca o activitate fizică plăcută.De asemenea, s-a dovedit științific că cei care suferă de vreo afecțiune cardiacă și pedalează, pot ajunge în situația fericită de a renunța complet la medicamente.

Mersul pe bicicletă, în plus de toate, mai reprezintă și o modalitate foarte eficientă de arde caloriile. Anume combinația dintre  un regim alimentar echilibrat și mersul pe bicicletă este secretul celor care reușesc rapid să scape de kilogramele în plus.

Un alt  tip de sport la fel de eficient ca și mersul pe bicicletă îl reprezintă alergatul. Aceasta e fără îndoială cea mai simplă și puțin costisitoare formă de a face mișcare. Alergatul, de asemenea contribuie la  menținerea unei inimi sănătoase, la scăderea nivelului de grăsimi din sânge, la arderea caloriilor și la tonifierea  armonioasă a musculaturii.

Mihaela Bilic,nutriționist susține că alergatul e benefic, dar acesta trebuie practicat pe iarbă și nu pe asfalt, deoarece în această ultimă circumstanță articulația genunchilor poate fi afectată.

De asemenea, este demonstrat faptul că alergatul crește nivelul serotoninei din organism (hormonului fericirii). Din acest motiv, persoanele care aleargă regulat au mereu un tonus bun și sunt mai tot timpul bine-dispuse și relaxate.

  În concluzie putem spune că orice tip de sport am practica, este benefic și esențial sănătății noastre având în vedere că: ajută la scăderea în greutate, scade tensiunea, reduce nivelul de colesterol din sânge și mărește rezistența fizică.

LIBER TV vă îndeamnă ca, indiferent de tipul de sport pe care-l alegeți, să-l practicați cu plăcere și nu uitați să iubiți sănătatea!

alergat