alerta covid

Ministerul Sănătății: 51 de persoane au decedat, până în prezent, din cauza noului coronavirus

Corina Bezer

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 195 – stare gravă, 564 – stare de gravitate medie, restul în stare satisfăcătoare.

La fel, sunt internați 74 copii infectați cu COVID-19, starea lor de sănătate fiind de gravitate medie și satisfăcătoare.

Totodată, au fost înregistrate alte 5 decese:

Deces 47: Femeie de 63 ani din Chișinău, internată  în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, la data de 5 aprilie. Boli cronice: insuficiență respiratorie progresivă gr. III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.

Deces 48: Femeie de 63 ani din Orhei, internată în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă la data de 7 aprilie. Boli cronice: insuficiență respiratorie progresivă gr. III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.

Deces 49: Bărbat în vârstă de 46 ani, din Glodeni. Internat la data de 14 aprilie la spitalul din Glodeni. Boli cronice: Cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă, cardiopatie aterosclerotică hipertensivă, ateroscleroză.

Deces 50: Femeie de 68 ani, din Fălești. Internată în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, la data de 8 aprilie. Boli cronice: Insuficiență respiratorie progresivă gr. III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă.

Deces 51: Bărbat de 73 ani din Cahul, care a fost internat la SR Cahul pe data de 12.04.2020. Boli cronice: cardiomiopatie hipertensivă, micronefrolitiază renală.

Pe parcursul zilei de ieri, 64 persoane au fost externate. În total, 235 persoane au fost tratate şi 51 persoane au decedat din cauza COVID-19.

La briefingul din această dimineață, a participat şi directorul SP Cahul care a oferit detalii despre dotarea spitalului cu echipamente de protecţie și stocul de medicamente necesare pentru tratamentul pacienţilor cu COVID-19.

Totodată,  acesta a menţionat că 21 de pacienţi cu COVID-19 sunt incluşi la tratament în cadul instituţiei spitaliceşti.