coronavirus

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Încă 22 de cazuri noi de coronavirus înregistrate în Republica Moldova. Bilanțul victimelor ajunge la 199

Încă 22 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus au fost înregistrate în Republica Moldova în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, patru sunt de import, iar alte 18 cu transmitere locală. Astfel, bilanțul victimelor ajunge la 199. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă. Printre cei infectați se numără și patru angajați medicali din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din capitală.

Mai multe

Spitale Moldova

Ministrul Sănătății: 20 de persoane infectate cu COVID-19 sunt în stare gravă

25-03-2020 09:46

În Republica Moldova rămân confirmate 125 de cazuri de COVID-19, în total fiind investigate 1 011 persoane. Dintre cei infectați, 20 de pacienți se află în stare gravă. Anunțul a fost făcut în această dimineață de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Viorica Dumbrăveanu a precizat că,  în prezent, la Spitalul „Toma Ciorbă” sunt internate 107 persoane: 17 sunt în stare gravă, 78 – cu stare de gravitate medie și 12 au o stare de sănătate satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați 8 copii și doi adulți.  Patru pacienți au o stare medie, iar 6 satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Republican sunt patru pacienți cu COVID-19 – trei în stare gravă și unul cu o gravitate medie ușoară.

Ministra a mai relatat că la Institutul Mamei și Copilului „Emilian Coțaga” se află o femeie cu un copil. Starea de sănătate a mamei este medie. Copilul a fost testat de două ori,dar  în ambele cazuri rezultatele au fost negative.

 

Viorica Dumbrăveanu a mai spus că, în ultimele 24 de ore, peste 2.000 de persoane au cerut intervenția ambulanței. Astfel, 116 persoane au statut de caz suspect.