Spitale Moldova

Ministrul Sănătății: 20 de persoane infectate cu COVID-19 sunt în stare gravă

25-03-2020 09:46

În Republica Moldova rămân confirmate 125 de cazuri de COVID-19, în total fiind investigate 1 011 persoane. Dintre cei infectați, 20 de pacienți se află în stare gravă. Anunțul a fost făcut în această dimineață de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Viorica Dumbrăveanu a precizat că,  în prezent, la Spitalul „Toma Ciorbă” sunt internate 107 persoane: 17 sunt în stare gravă, 78 – cu stare de gravitate medie și 12 au o stare de sănătate satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați 8 copii și doi adulți.  Patru pacienți au o stare medie, iar 6 satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Republican sunt patru pacienți cu COVID-19 – trei în stare gravă și unul cu o gravitate medie ușoară.

Ministra a mai relatat că la Institutul Mamei și Copilului „Emilian Coțaga” se află o femeie cu un copil. Starea de sănătate a mamei este medie. Copilul a fost testat de două ori,dar  în ambele cazuri rezultatele au fost negative.

 

Viorica Dumbrăveanu a mai spus că, în ultimele 24 de ore, peste 2.000 de persoane au cerut intervenția ambulanței. Astfel, 116 persoane au statut de caz suspect.