USA,drone,University of Maryland Medical Center,

Primul transplant al unui organ transportat de o dronă a fost efectuat cu succes în Statele Unite

07-05-2019 17:25

Cercetătorii de la University of Maryland Medical Center au reușit cu succes să transporte un rinichi menit pentru transplant cu ajutorul unei drone, într-o premieră mondială.

Universitatea a publicat un videoclip în care arată cum drona livrează un organul. Cu toate astea, nu se știe pe ce distanță a fost transportat acesta și nici ce avantaje le-a oferit drona cercetătorilor prin comparație cu metodele tradiționale de transport.

Transportul de organe este o sarcină foarte delicată din punct de vedere al timpului, întrucât organele rămân viabile doar pentru o scurtă perioadă de timp. Folosirea unei drone pentru transportul de organe este o idee bună, pentru că permite personalului medical să evite traficul și alte complicații în calea aducerii organelor la pacienții care au nevoie de ele.

Drona folosită de oamenii de știință de la University of Maryland Medical Center nu a avut doar funcție de transport. Aceasta a fost capabilă să mențină și să monitorizeze starea rinichiului transportat, cum ar fi temperatura.