gg

Secţia Cardiologie de la Institutul Mamei şi Copilului, renovată

Corina Bezer

Este vorba despre Secția de Cardiologie a spitalului, unde se tratează anual circa 1.000 de copii. Tot aici sunt soluționate cele mai complicate cazuri de patologie cardiovasculară.

Pentru repararea acestei secții, România a alocat circa 2,3 milioane de lei moldovenești, iar cu jumătate de milion din acești bani a fost procurat mobilier.

Secția de Cardiologie de la Institutul Mamei și Copilului funcționează de 15 ani și are o capacitate de 25 de locuri.

"Cu bani de la Guvernul României, cu sprijinul autorităților Republicii Moldova și în special, prin dăruirea și prin înaltul profesionalism al managerului de proiect am putut cu toții să aducem daruri frumoase pentru copiii din Republica Moldova și nu numai, dar și pentru personalul medical, pentru pacienții și pentru cetățenii Republicii Moldova", a declarat Daniel Ioniţă, Ambasadorul României în Republica Moldova. 

Mai multe secții ale Institutului Mamei și Copilului au fost renovate din banii oferiți de statul român. Guvernul României a acordat Republicii Moldova o asistență financiară nerambursabilă, în valoare de 2,5 milioane de euro pentru renovarea şi dotarea cu mobilier a mai multor secții și spații de la Institutul Mamei și Copilului.

Secția Cardiologie din cadrul Institutului Mamei și Copilului funcționează de 15 ani. Anual, aici sunt tratați în jur de o mie de copii.