Ulei de cocos

Sfaturi și recomandări. Beneficiile uleiului de cocos asupra organismului pe timp de primăvară

11-04-2018 18:17

Uleiul de cocos este considerat, pentru proprietățile lui, un aliment benefic și utilizat în diverse feluri mai ales în periada în care sistemul imunitar nu este pregătit pentru o astfel de vreme. Peste 1500 de studii publicate până în prezent dovedesc că este unul dintre cele mai sănătoase alimente naturale care există în lume în momentul de față.

In India uleiul de cocos este secretul unui păr sănătos și strălucitor, este cunoscut prin proprietățile sale de acccelerarea creșterii și regenerării firului de păr care nu doar va fi mai lung într-o perioadă scurtă de timp, dar va fi mult mai des și ma rezistent. Odată pe săptamână aplică seara ulei de cocos pe păr și ține-l până a doua zi, este un remediu foarte bun și pentru vârfurile despicate.

Grăsimea din nuca de cocos ajută la reducerea ridurilor , este utilizat frecvent pentru fabricarea produselor pentru îngrijirea pielii, dacă însă amesteci puțină miere și câteva picături de ulei de cocos, crema ideală este gata preparată. Daca ai fața obosită și vrei s-o reîmprospătezi repede și  ușor, pune puțin ulei pe pometi, acesta va străluci delicat si va avea un aspect natural. De asemenea uleiul de cocos este și un bun demachiant , bogat în vitaminele A, C, D, si E, uleiul de cocos are priorități anti-bacteriene și este un excelent hidratant pentru mâini uscate cât și pentru corp, de asemea celule moarte de pe corp pot fi îndepărtate cu ajutorul unui scrab făcut din ulei de cocos și zahăr brun .

Recunoscut  pentru beneficiile multiple ale sănătății, el poate fi utilizat atât intern cât și extern, acesta este un aliat de încredere în curele de slăbire, vaforizeaza digestia si impiedică punerile de grăsimi.

Specialiștii mai spun ca uleiul de cocos trateaza ulcerul, controlează glicemia și menține  un nivel normal al colesterolului, întărește sistemul imunitar, previne problemele cardio-vasculare și dizolva pietrele.Aplicat pe piele uleiul de cocos ține insectele la distanță și are proprietăți cicatrizante și anti-bacteriene. Este extrem de versatil, uleiul de cocos, poate înlocui  cremele anti-acneice , șampoanele anti-matreață cât și balsamul de păr.