covid

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Zi neagră pentru Republica Moldova. Într-o singură zi au decedat 11 persoane din cauza COVID-19

11 persoane au decedat doar într-o singură zi din cauza noului tip de coronavirus. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 261. În același timp, potrivit Ministerului Sănătății, încă 54 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, după procesarea a 478 de teste de laborator. 53 cazuri cu transmitere locală și 1 caz de import (Federația Rusă). De la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost confirmate 7147 de cazuri de COVID-19.

Mai multe

coronavirus

ULTIMA ORĂ! Încă 22 de cazuri noi de coronavirus înregistrate în Republica Moldova. Bilanțul victimelor ajunge la 199

27-03-2020 15:18

Încă 22 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus au fost înregistrate în Republica Moldova în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, patru sunt de import, iar alte 18 cu transmitere locală. Astfel, bilanțul victimelor ajunge la 199. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă. Printre cei infectați se numără și patru angajați medicali din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din capitală.

Din numărul total de cazuri, avem două decese, dar și cinci persoane externate. Totodată, 18 persoane care erau anterior bolnave au înregistrat astăzi rezultat negativ. Aceștia însă urmează a fi externați abia după ce testul va fi repetat pe parcursul săptămânii viitoare. Astfel, potrivit autorităților 186 de cazuri active. „Astăzi au fost prelevate 128 de probe. Dintre acestea, avem înregistrate 22 de cazuri povitive. Patru cazuri sunt de import din România, Federația Rusă, Franța și Marea Britanie. Alte 18 cazuri sunt cu transmitere locală, iar persoanele sunt din Chișinău, Soroca, Ștefan-Vodă, Bălți, Ialoveni și regiunea transnistreană. Totodată, 9 persoane urmează a fi externate zilele viitoare, întrucât testarea repetată a arătat însănătoșirea acestora”, a declarat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 

Potrivit premierului Ion Chicu, a crescut numărul infectărilor în rândul persoanelor care au fost în pelerinaj la Poceaev, Ucraina. În acest caz, bilanțul depășește cifra de 20. „S-a îmbolnăvit acel slujitor al bisericii, care a organizat această excursie. Un alt preot de la Biserica „Sfântul Arhanghel Mihaiil” este la fel bolnav de coronavirus. Îndemn toți enoriașii să se abțină în acest weekend de la frecventarea slujbei bisericești, întrucât acest lucru le-ar putea pune viața în pericol”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu. 

dd

Reamintim că, în cadrul ședinței Comisia pentru Situații Excepționale din data de 26 martie, au fost luate mai multe măsuri, pentru a administra criza epidemiologică și a atenua efectele ei: Zilele 30 martie - 2 aprilie se declară zile de odihnă pentru toate unitățile din sectorul bugetar, cu excepția instituțiilor medico-sanitare și din domeniul securității naționale. Interzicerea aflării, în locuri publice, în grupuri mai mari de 3 persoane, cu excepția grupurilor constituite din membrii familiei, concubine sau alte persoane ce reprezintă calitatea de reprezentant legal al unuia din membrii familiei.