covid

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Zi neagră pentru Republica Moldova. Într-o singură zi au decedat 11 persoane din cauza COVID-19

11 persoane au decedat doar într-o singură zi din cauza noului tip de coronavirus. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 261. În același timp, potrivit Ministerului Sănătății, încă 54 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, după procesarea a 478 de teste de laborator. 53 cazuri cu transmitere locală și 1 caz de import (Federația Rusă). De la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost confirmate 7147 de cazuri de COVID-19.

Mai multe

coronavirus

ULTIMA ORĂ! Încă 82 de cazuri noi de coronavirus în Republica Moldova. Bilanțul victimelor ajunge la 505

02-04-2020 17:54

Încă 82 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Republica Moldova. Dintre acestea, cinci cazuri sunt de import (Marea Britanie, Franța și Ucraina), iar 77 cu transmitere locală. Potrivit autorităților, astăzi au fost prelevate 332 de teste, iar bilanțul victimelor ajunge la 505. Totodată, încă o persoană a decedat din cauza virusului. Numărul deceselor ajunge la șase persoane.

Este vorba despre o femeie de 53 de ani care a murit în unul dintre spitalele strategice din capitală, a anunțat ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Pacienta mai suferea și de alte maladii, printre care hipertensiune arterială și obezitate.

Cele mai multe cazuri au fost depistate în raionul Soroca, 30 la număr, urmat de orașul Chișinău cu 23 de cazuri.

Potrivit autorităților, satul Balceana din raionul Hâncești rămâne în continuare carantină, iar de astăzi și orașul Soroca, Ștefan Vodă și satul Carahasani au intrat în carantină. În total, 19 mii de persoane sunt în autoizolare, în acest moment. 

Cazurile noi de transmitere locală s-au înregistrat la Soroca, Chișinău, Ștefan Vodă, Fălești, Cahul, Bălți, Căușeni, Criuleni, Ialoveni, Orhei, Strășeni, Telenești și în stânga Nistrului.

Totodată, autoritățile au menționat că în stocuri sunt 13 mii de teste, iar săptămâna viitoare urmează să mai fie aduse un lot. Până acum testele se realizează în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, și în două laboratoare private, iar de săptămâna viitoare și un laborator din Bălți va procesa testele la Covid-19.