coronavirus

ULTIMA ORĂ! Încă 82 de cazuri noi de coronavirus în Republica Moldova. Bilanțul victimelor ajunge la 505

Corina Bezer

Este vorba despre o femeie de 53 de ani care a murit în unul dintre spitalele strategice din capitală, a anunțat ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Pacienta mai suferea și de alte maladii, printre care hipertensiune arterială și obezitate.

Cele mai multe cazuri au fost depistate în raionul Soroca, 30 la număr, urmat de orașul Chișinău cu 23 de cazuri.

Potrivit autorităților, satul Balceana din raionul Hâncești rămâne în continuare carantină, iar de astăzi și orașul Soroca, Ștefan Vodă și satul Carahasani au intrat în carantină. În total, 19 mii de persoane sunt în autoizolare, în acest moment. 

Cazurile noi de transmitere locală s-au înregistrat la Soroca, Chișinău, Ștefan Vodă, Fălești, Cahul, Bălți, Căușeni, Criuleni, Ialoveni, Orhei, Strășeni, Telenești și în stânga Nistrului.

Totodată, autoritățile au menționat că în stocuri sunt 13 mii de teste, iar săptămâna viitoare urmează să mai fie aduse un lot. Până acum testele se realizează în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, și în două laboratoare private, iar de săptămâna viitoare și un laborator din Bălți va procesa testele la Covid-19.