coronavirus

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Încă 22 de cazuri noi de coronavirus înregistrate în Republica Moldova. Bilanțul victimelor ajunge la 199

Încă 22 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus au fost înregistrate în Republica Moldova în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, patru sunt de import, iar alte 18 cu transmitere locală. Astfel, bilanțul victimelor ajunge la 199. Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă. Printre cei infectați se numără și patru angajați medicali din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din capitală.

Mai multe

Spitalul Clinic Republican

Un fost viceministru al Sănătății va prelua interimatul funcției de director la Spitalul Clinic Republican, după ce Anatol Ciubotaru a fost demis

25-03-2020 10:43

Fostul viceministru al Sănătății, Andrei Uncuța, va asigura interimatul funcției de director al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga". Anunțul a fost făcut de prim-ministrul, Ion Chicu, după ce aseară, Comisia Situații Excepționale a decis demiterea lui Anatol Ciubotaru.

Potrivit premierului, acest lucru a fost făcut „pentru a spori capacitățile Spitalului Clinic Republican de a face față provocărilor în domeniul epidemiologic".

Anterior, Uncuța a deținut funcția de viceministru al Sănătății și director general la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie.

Andrei Uncuța

Amintim că patru lucrători medicali din cadrul Spitalului Clinic Republican s-ar fi infectat cu noul coronavirus. Potrivit Ministerului Sănătății, medicii au efectuat testul la un laborator privat din capitală și nu au informat autoritățile despre acest lucru.