ff

(VIDEO) De două ori mai puține cazuri decât ieri. Încă 50 de persoane s-au infectat cu coronavirus. Bilanțul ajunge la 1712

Corina Bezer

Cifra este de două ori mai mică decât cea de ieri, cand au fost depistate pozitiv cu COVID-19 102 persoane. Totuși, astăzi au fost prelevate mai puține probe decât de obicei – 273.

48 de cazuri sunt cu transmitere locală. Cele mai multe au fost depistate în regiunea transnistreană (18 cazuri), raionul Fălești (5), raionul Soroca (4) și mun. Chișinău (4). Totodată, cele două cazuri de import au venit din Polonia și Spania.

„Lucrurile explodează în Transnistria. Ne îngrijorează această evoluție”, a declarat Ion Chicu. 

Pe parcursul zilei de azi alte trei persoane și-au pierdut viața din cauza noului virus. Este vorba despre un bărbat din Glodeni și două femei, una din comuna Ciorescu și alta din Tiraspol.

În același timp, prim-ministrul Ion Chicu a declarat că de mâine, orașul Glodeni va intra în regim de carantină. 

Mai mult, bugetarii vor sta acasă și după Sărbătorile Pascale, până la 24 aprilie.  Totuși, premierul anunță că procesul educațional va continua online, fără întrerupere.

În ceea ce privește data de 27 aprilie, când urma să fie o nouă zi de odihnă, premierul anunță că această va fi transferată pentru o altă zi din luna iunie curent, dacă nu va fi declarată vacanța bugetară și după 27 aprilie.