covid

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Zi neagră pentru Republica Moldova. Într-o singură zi au decedat 11 persoane din cauza COVID-19

11 persoane au decedat doar într-o singură zi din cauza noului tip de coronavirus. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 261. În același timp, potrivit Ministerului Sănătății, încă 54 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, după procesarea a 478 de teste de laborator. 53 cazuri cu transmitere locală și 1 caz de import (Federația Rusă). De la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost confirmate 7147 de cazuri de COVID-19.

Mai multe

medici coronavirus

(VIDEO) Încă două persoane au decedat din cauza coronavirusului. Printre acestea - un medic din Soroca

03-04-2020 19:11

Două persoane au fost răpuse de virusul COVID-19 astăzi în Republica Moldova.

Printre victime este și un medic din Soroca, care a fost spitalizată pe 26 martie și că suferea de insuficiență cardiacă, diabet zaharat și avea probleme și cu tensiunea. Medicul s-a stins din viață la 65 de ani, la o săptămână după spitalizare. 

„Doamna avea și anumite boli, precum insuficiență cardiacă, hipertensiune, dependență de insulină, ca rezultat al diabetului zaharat. Din numele Guvernului, din numele ministerului, exprimăm sincere condoleanțe familiei și recunoștință pentru dedicația profesională pe parcursul activității sale”, a declarat șefa de la Sănătate, Viorica Dumbrăveanu.

În cel de-al doilea caz, este vorba despre o persoană de 67 de ani, care a fost internată pe 1 aprilie la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău, în stare gravă.

„Persoana a fost spitalizată în stare extrem de gravă, în stare de inconștiență, suferea și de hepatită cronică”, a mai spus ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 

platforma online

În total, în Republica Moldova au decedat 8 persoane din cauza COVID-19.