Ziua internationala a padurii 2017

21 martie – Ziua Internaţională a Pădurii

Carolina Stoian

Genericul din acest an al Zilei Internaţionale a Pădurilor este „Pădurea și Energia”. Anii precedenți au fost abordate subiecte diferite precum: „Pădurile şi Apa” (2016), „Pădurile și schimbările climatice” (2015).

În acest an se accentuează importanţa energiei pădurilor în menţinerea vieţii pe pământ, reprezentând o influenţă  a schimbării de climă și dezvoltarea ei.

În contextul „Zilei Internaţionale a Pădurilor”, Agenţia „Moldsilva” împreună cu Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice organizează la data de 21 martie la ora 10:00 o masă rotundă în cadrul căreia se vor aborda mai multe subiecte naționale. Vor fi organizate un şir de activități de celebrare cât și promovare a Zilei Internaţionale a Pădurilor. Se organizează campanii de informare pentru a susține și încuraja cetățenii la protejarea, salubrizarea și plantarea resurselor forestiere.

Padurile

Reamintim că în prezent, în Republica Moldova pădurile ocupă o suprafaţă de 12,5% la sută, cu o diferenţă de 16,5% faţă de Europa, iar vârsta medie a pădurilor este de 40 de ani.