Ziua internationala a padurii 2017

21 martie -Ziua Internaţionala a Pădurii.

Carolina Stoian

Genericul din acest an al Zilei Internaţionale a Pădurilor este "Padurea și Energia".Anii precedenți au fost abordate subiecte diferite precum:  "Pădurile şi Apa" (2016)  "Pădurile și schimbările climatice" (2015).

În acest an  se accentuează importanţa energiei pădurilor in menţinerea vieţii pe pământ, reprezentând o influenţă  a schimbărri de climă și  dezvoltarea ei.

În contextul "Zilei Internaţionale a Pădurilor" Agenţia "Moldsilva" împreună cu Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice, organizează la data de 21 martie la ora 10:00 o masă rotundă in candrul căreia se vor aborda mai multe subiecte naționale.Vor fi organizate un şir de activități de celebrare cât si promovare a Zilei Internaţionale a Pădurilor. Se organizează campanii de informare pentru a susține si încuraja cetățenii la protejarea,  salubrizarea si plantarea resurselor forestiere.

Reamintim că actual in Republica Moldova pădurile ocupă o suprafaţă de 12,5% la sută,cu o diferenţă de 16,5% faţâ de Europa, iar vârsta medie a pădurilor este de 40 de ani.