Politie Bender Razboiul Transnistrean

27 de ani de la luptele de la Tighina. Zeci de oameni au comemorat victimele războiului transnistrean

19-06-2019 18:59

Se împlinesc 27 ani de la tragicele evenimente de la Tighina, când Armata a 14-a a Federaţiei Ruse şi separatiştii au atacat, inclusiv cu tancuri, forţele constituţionale militare şi de poliţie ale Republicii Moldova.

În acest context, în apropiere de localitatea Varnița, raionul Anenii Noi a fost organizat un eveniment de comemorare a victimelor, care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă. În cadrul acestuia au participa polițiști, mai mulți unioniști, dar și locuitori din regiune. 

xx

 

 

Potrivit președintelui Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, evenimentele din 1992 au constituit o pagină neagră din istoria neamului nostru. „Este de datoria noastră să ne amintim de eroii care și-au dat viața pe câmpul de luptă. După 27 de ani încă avem o armată străină pe teritoriul Republicii Moldova, de 27 de ani suntem, fără voia noastră, la cheremul Federației Ruse. Noi trebuie să fim stăpâni la noi acasă”, a declarat Vlad Bilețchi. 

dd

 

ddddddddffSe estimează că, în urma luptelor de la Tighina, şi-au pierdut viața aproximativ 200 de militari şi civili moldoveni, alți 300 au fost răniți.