De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Profesorii din Văsieni avertizează că vor demisiona in corpore dacă autoritățile nu vor redeschide clasa a X-a din liceu

Situație fără precedent în educație. Întregul colectiv de profesori de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din satul Văsieni, raionul Ialoveni averti…

Actualizat acum 22 de ore

Biblioteca Metropolitană București Biblioteca Municipală B.P Hasdeu

3000 cărți din partea României pentru Biblioteca Municipală B.P Hasdeu

Ana Maria Madan

În cadrul proiectului „Cartea, itinerar la Chișinău” au avut loc ma multe activități: transfer de cărți cu titlu gratuit Bibliotecii Municipale B.P Hasdeu, realizat în baza Protocolului de Cooperare între Primăriile municipiului București și municipiului Chișinău, un schimb de experiență, cu participarea a 15 bibliotecari din rețeaua Bibliotecii Metropolitană București.

Bibliotecii Metropolitană București

Timp de patru zile, delegația Bibliotecii Metropolitană București a avut posibilitatea de a cunoaște activitatea Bibliotecii Municipale „B.P Hasdeu” şi de a vizita mai multe instituții publice din Chișinău. Cu această ocazie, au fost discutate viitoarele proiecte comune şi a fost semnat actul adiţional de prelungire al protocolului de colaborare dintre cele două biblioteci.

Bibliotecii Metropolitană București

Vizita a avut rolul de a întări colaborarea dintre cele două rețele de biblioteci și stabilirea unor puncte comune pentru viitoarele activități derulate în parteneriat. La finalul vizitei la Chișinău, doamna Ramona Mezei a ținut să mulțumească gazdelor pentru ospitalitatea de care au dat dovadă și să adauge cadourilor oferite de Biblioteca Metropolitană București – Basmul Unirii, un basm scris, în atelierele Bibliotecii Metropolitană București, în colaborare de peste 110 copii români și numărul 1 al revistei Literatorul, serie nouă, invitația de a participa alături de colegii bibliotecari din Chișinău la câteva proiecte viitoare ale celor două rețele, care seamănă foarte mult între ele.

Bibliotecii Metropolitană București

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, Biblioteca Metropolitană București contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

Îți place ce citești? Contribuie la dezvoltarea platformei cu o donație:

Donație unică
Cotizație lunară

Republica Moldova

Beneficiar: AO „UNIREA - Onoare, Demnitate și Patrie”

MDL: MD75VI022240300000083MDL

USD: MD16VI022240300000068USD

EUR: MD25VI022240300000063EUR

RON: MD60VI022240300000011RON

SWIFT: VICBMD2X416

România

Beneficiar: Vlad Bilețchi IBAN: RO05INGB0000999908458154 SWIFT: INGBROBU

Beneficiar: Vlad Bilețchi IBAN: RO41RNCB0685154653320001 SWIFT: RNCBROBU