8 martie

8 MARTIE: BĂRBAȚII le fac ”SURPRIZE, SURPRIZE” FEMEILOR

Daria Capațîna

Tineri, frumoși, inteligenți și ingenioși, toți într-un glas afirmă: ”FEMEIE: mamă, bunică, soție, iubită, soră…- TOATE SUNT PENTRU TINE!”. Mai jos găsiți elogii aduse femeii, mesaje de mulțumire și idei de mici surprize ce conturează dragostea pe care bărbații o poartă zi de zi în suflet și pe care astăzi, cu drag, o exteriorizează.

  • Vlad Bileţchi, Președinte  AO ” Onoare, Demnitate și Patrie”(ODIP):

„„

„Pentru mine – 8 Martie reprezintă un elogiu adus femeii. Consider că în fiecare zi marcăm într-un fel sau altul această sărbătoare, ori femeia ne-a născut, femeia ne-a educat, iubim femei, cu femei facem copii și cu ele îmbătrânim și petrecem cele mai frumoase clipe ale vieții. Viața unui bărbat este de neconceput fără femeie! Fără mamă, fără bunică, fără prietenă, fără soție.. viața își pierde esența și firul logic.

8 martie e Ziua Femeii, la fel ca și oricare altă zi, cu unică deosebire că pe 8 martie – ziua le aparține în exclusivitate – DOAR FEMEILOR!  Să iubim femeile, să avem grijă de ele și să ne facem clipele frumoase alături de ele.

De 8 martie am pregătit ceva subtil, dar deosebit pentru cele mai apropiate femei din viața mea. Ceva din suflet, cu suflet și pentru suflet. Lucrurile pământești se trec rapid, cele sufletești dăinuie în eternitate.”

  • Crețu Ilie Constantin, șef secție ”ÎS EHGeoM”, organizator al diverselor evenimente și proiecte pentru tineri:

„„

” Ziua de 8 Martie este una deosebită. Cu această ocazie pregătesc flori, mici cadouri pentru mama și iubita mea. Încep de pe 7 martie cu o ieșire în localurile romantice din Chișinău ca să pot exact la  ora 0:00 să-i ofer câteva cuvinte gingașe și un sărut iubitei mele! Mâine organizez o plimbare la zoo.”

  • Alexandru Vlad Murzac, Fondator ”Platforma Virtuală AlternativA”, Secretar ”Asociația Elevilor Diplomați – AED” și Președinte ”Interact Chișinău”:

„„

”Cu acest frumos prilej de 8 Martie pentru mama voi găti un tiramisu, deoarece ea apreciază mult tentativele mele culinare, iar prin intermediul unui serviciu de livrare sora mea din Estonia va primi flori și o cutie imensă de Toffifee.”

  • Petru Grecu, Președinte ”Parlamentul Studențesc F.R.I.Ș.P.A.”, Președinte ”Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău”:

„„

”Am pregătit ceva sufletesc pentru femeile din viața mea, iar spunând aceasta mă refer la mama, în primul rând, pentru că ea merită toate florile și aprecierile din lume, pentru bunătatea și grija ei pentru mine, dacă mă refer la toate mamele, atunci acestea reprezintă întruchiparea cuvântului ”FEMEIE” pentru copiii lor. Deci, pentru femeile din viața mea,  am optat anul acesta pentru ceva simbolic, din suflet și care să bucure sufletul, și anume lucrări handmade, este vorba de un buchet de flori handmade făcute special cu ciocolate înăuntru acestora. Cuvintele spuse din suflet, cred că vor avea și ele un loc aparte.

Stimate și îndrăgite FEMEI, primiți sincere felicitări cu prilejul acestei sărbatori frumoase, aș dori să fiți mereu vesele, iubite și să aveți parte de succese!”

  • Andrei Dodiță, Președinte ”AEGEE-Chișinău”:

„„

”În această zi frumoasă le ofer scumpelor femei din viața mea emoții – cel mai prețios și mai viabil lucru. Fiind foarte ocupat în ultima perioadă, nu mi-am văzut mama și sora de foarte mult timp, așa că o să mergem cu toții și o să avem o seară în familie. Obișnuiesc să le dăruiesc flori, de aceea, de data aceasta, voi miza pe alte detalii care să le aducă zâmbetul pe buze.”

  • Alexandru Faina, membru activ ODIP:

„„

”În această zi deosebită i-am pregătit ceva special iubitei mele: o cină romantică cu o eventuală vizionare de filme și un cadou personal .”

  • Andrei Arîcu,  Fondator ”Platforma Virtuală AlternativA”, Președinte ”Departament Mass-Media, Informare și Documentare” în cadrul ”Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău”:

„„

”Ce le-aș mai putea oferi dacă nu dragostea mea de zi cu zi? Desigur, mai sunt și niște cadouri materiale pe alocuri, însă cel mai important este să oferi dragostea ta zi de zi, nu doar de 8 martie. Și cadourile la fel, pot fi oferite mai des, nu doar de 8 martie. Oricum femeile din viața mea sunt cele mai cele și merită totul ce-i mai bun. Însă surprizele rămân a fi surprize.”

  • Adrian Graur, Interpret, Compozitor, Textier:

„„

”În această zi de sărbătoare eu încerc să aduc nu numai cadouri practice, dar și cadouri simbolice precum ar fi: o pictură deosebită cu frumusețile naturii sau un recital la chitară sau pian cu cântece compuse de mine! Totul depinde de femeie și de rolul ei în viața mea! Pentru mama, spre exemplu, am pregătit orhidei, pentru că sunt florile ei preferate, pentru bunica – trandafiri roșii și o icoană frumoasă ortodoxă, pentru că este o femeie foarte credinicioasă, pentru iubita – un tablou excentric și trandafiri galbeni. Să triumfe 8 Martie – simbolul iubirii nesfârșite față de FEMEIE!

  • Nistor Lazar, Președinte A.O. ,,Comunitatea Tinerilor Ambițioși”, CEO și fondator ,,Actual.md” și membru în componenţa Comisiei guvernamentale pentru politicile de tineret din cadrul Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova”:

„„

”Pentru început voi începe cu o strofă din poezia ,,Sărut, femeie, mâna ta” de Dumitru Matcovschi:

Sărut, femeie, mâna ta

Întotdeauna muncitoare,

Atât de mică şi de floare,

Sărut, femeie, mâna ta.

Ziua de 8 Martie este recunoscută pe întreg mapamondul că Sărbătoarea Internaţională a Femeii, când se dăruiesc flori, se fac cadouri şi se venerează femeia.

Pentru mine 8 Martie este o zi foarte deosebită și de neimaginat fără un cadou pentru mama, bunica și persoana iubită, ele fiind cele mai importante femei din viața mea.

Anul acesta am hotărât să fiu adeptul cadourilor handmade, confecționate acasă în Moldova. Pentru persoana care mi-a dat viața am optat pentru o ie națională și florile ei preferate, iar prietena am surprins-o cu o cutie confecționată cu gust de colegii mei de la Flagrant Decor. Dar să nu uităm că totuşi rolul primordial îl au florile însoţite de urări de bine, stimă, respect, dragoste şi sănătate.

Răspândiţi căldură şi iubire nu doar de ziua femeii, haideți să fim buni şi să ne comportăm frumos în fiecare zi cu a 8 minune a lumii, adică Femeile.”

 Liber TV împreună cu domnii mai sus numiți aduce sincere felicitări tuturor FEMEILOR cu ocazia sărbătorii de 8 Martie.

„„