accident

ACCIDENT RUTIER GRAV ÎN ROMÂNIA Ultimul BILANŢ: 5 persoane au murit, iar alte 28 sunt grav rănite, printre care şi un copil

Daria Capațîna

La locul accidentului s-a intervenit cu opt ambulanţe SMURD, două autospeciale pentru descarcerare, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de intervenţie la accidente colective şi calamităţi, un spital mobil, trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, şapte autospeciale de primă intervenţie şi comandă, şi 14 ambulanţe SAJ, informează Mediafax.

La intervenţia pentru salvarea persoanelor implicate în accident au participat 83 de pompieri (19 ofiţeri şi 64 subofiţeri), alături de aceştia acţionând medici şi asistenţi medicali, poliţişti şi jandarmi.”

Operaţiunea de descarcerare s-a desfăşurat cu dificultate, pentru că nisipul din basculantă s-a vărsat în autobuz. ISU PRAHOVA a pus în aplicare CODUL ROŞU de INTERVENŢIE. 

“Este vorba de o cursă regulată care se deplasa dinspre comuna Măneşti spre Ploieşti. Accidentul s-a produs într-o zonă a centurii, nu este vorba de o intrare pe contrasens. Până în acest moment, au fost scoşi toţi pasagerii din autobuz. Sunt 5 decedaţi, 26 de răniţi au ajuns la spital”, a declarat Rodica Paraschiv, prefectul judeţului Prahova.

Din primele cercetări, şoferul autobuzului este vinovat de producerea accidentului, la faţă locului nefiind găsite urme de frânare, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Marian Popescu. 

accident, Ploiești, 04.02.2016

Cum majoritatea persoanelor care se aflau în microbuz provin din comuna Măneşti, sat Coada Izvorului, acolo au fost deja trimise echipe de poliţişti pentru a lua legătura cu familiile”, precizează MAI.

Au fost deschise două linii telefonice pentru rudele şi familiile celor implicaţi în accident – 0244515933 şi 02445515946.

Echipa Liber TV exprimă condoleanțe fraților de peste Prut și regretă tragicul accident.