...

Ajutoarele umanitare din partea României continuă să treacă Prutul

Elena Mudrâi

Garnitura de 24 de cisterne a fost întâmpinată oficial la Gara din Chișinău de către mai mulți oficiali din Moldova și Marius Lazurcă, ambasadorul României în Republica Moldova.

„Este ultima etapă a transferului umanitar pe care guvernul României a decis să i-l acorde Republicii Moldova. Primele două au privit ajutorul în pachete alimentare și un ajutor în zahăr”, a declarat Marius Lazurcă.

Potrivit vicepremierului pe probleme sociale, Gheorghe Brega, păcura va fi pusă în depozitele Centralei Electrice cu Termoficare numărul doi din Chișinău, pentru păstrare și va fi folosită la iarnă pentru încălzirea orașului Chișinău. Aceasta va servi și ca subvenții la încălzire pentru 40 de mii de locuitori social vulnerabili din municipiul Chișinău.

„Probabil că o să ajungă pentru 1-2 trei luni de zile. Practic pentru o iarnă scurtă”, a comentat Gheorghe Brega.

Reamintim că guvernul de la București a decis, în luna februarie, să acorde Republicii Moldova un ajutor umanitar în valoare de aproape 80 de milioane de lei, care constă în zahăr, produse alimentare, precum și păcură.Primele ajutoare au ajuns la Chișinău la începutul lunii martie.