Unioniști unire PMAN

Amendă de 1500 lei pentru manifestația unionistă de pe 1 septembrie

Ana Maria Madan

„Este culmea că în Republica Moldova nu sunt amendați cei care fac alerte false cu bombă sau deplasează ilegal autocarele românești. Sunt persecutați cei care organizează manifestații publice, care își exercită drepturile și libertățile fundamentale și viteza cu care se acționează într-o direcție și tergiversarea cu care se acționează în cealaltă direcție ne trezesc multe semne de întrebare. Nu avem de gând să achităm amenda și nu vom răspunde pentru faptele pe care nu le-am săvârșit”, a declarat președintele Asociației „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi.
 
„A fost depusă o cerere la Ministerul Afacerilor Interne pentru a ne explica cine a sunat și a anunțat că autocarele românești sunt minate. Dorim să aflăm de ce Bombteh nu a examinat aceste autobuze, dar au fost duse la Strășeni. Totodată, a fost depusă o plângere în România pe acțiunile colaboratorilor de poliție din Republica Moldova privind privarea de libertate a șoferilor, care sunt cetățeni români”, a declarat avocatul asociației, Vlad Vlaicu.
 
Potrivit lui Bilețchi, amenda va fi contestată în instanța de judecată. O astfel de amendă a fost primită și de președintele Blocului Unității Naționale, Ion Leașcenco.
 
Amintim că pe data de 1 septembrie, mai mulți unioniști au fost loviți, bruscați și călcați în picioare de mascați, în apropierea orașului Vatra. Unioniștii califică acest lucru drept un abuz.