carti

Are 9 ani și a citit 364 de cărți în 7 luni

Daria Capațîna

“Faith spune că cititul este la fel de distractiv ca televizorul sau jocurile video, chiar mai mult, pentru că te stimuleaza să-ţi foloseşti propria imaginatie, în timp ce televizorul şi jocurile video îti oferă un mediu deja creat”, povesteşte mama fetei.

 Specialiştii sustin că, până la vârsta de şapte ani, un copil va fi petrecut un an în faţa televizorului. Chiar dacă statisticile relevă că cei de vârsta ei petrec mai mult timp în faţa televizorului decât la școală, totuși fata a reușit să citească în șapte luni câți alții nu au citit într-o viață, mai exact, a lecturat 364 de cărţi în cele 7 luni de “libertate”, potrivit Daily Mail.

Faith

Autoarea cărţilor pentru copii Cressida Cowell spune: ”A citi pentru plăcere este unul dintre factorii cheie în viitoare educație de succes a unui copil și, ca o națiune noi avem nevoie să facem copiii să citească bucuroși, din propria inițiativă și să le vorbească entuziasmați prietenilor despre cărți astfel precum Faith o face.”

Deşi citeste enorm de multe cărţi, Faith spune că pe lângă citit face patru ore de gimnastică în fiecare săptămână, cursuri de karate, joacă netball, învață să bată la tobe şi se uita chiar şi la televizor, atunci când este în dispoziţia necesară. De asemenea, ea spune că îi place să se dea cu bicicleta şi cu rolele, însă cel mai distractiv lucru pentru ea este totuşi cititul, informează protv.ro.