Ziua Pamantului

Astăzi marcăm Ziua Internațională a Pământului

Corina Bezer

Deși se bucură de o popularizare mai mică decât Ora Planetei, când oamenii de pretutindeni sunt chemați să nu folosească energia electrică timp de 60 de minute, Ziua Pământului are același scop: să atragă atenția asupra degradării mediului înconjurător, asupra efectelor poluării și să educe cu privire la acțiunile pe care fiecare dintre noi le poate întreprinde pentru a ajuta la conservarea naturii. 

Această zi se marchează pentru a aduce în atenţia oamenilor pericolul catastrofelor ecologice şi necesitatea prevenirii consecinţelor ireversibile ale activităţii omului, care pun în pericol însăşi existenţa omului pe Pământ. Scopul acţiunilor desfăşurate în această zi este transformarea problematicii ecologice în parte integrantă a educaţiei şi culturii.

Ziua Pământului este acum sărbătorită pe plan internațional ca o expresie comună, ca o dorință publică de a construi o societate stabilă. Această zi educă și mobilizează oamenii din întreaga lume pentru a proteja mediul înconjurător. Inspiră necesitatea de a acționa, la nivel personal, comunitar, național și internațional, a declarat Ministerul Mediului într-un comunicat de presă. 

Cu această ocazie, Ministerul Mediului Republicii Moldova recomandă să întreprindem măsuri pentru a proteja mediul înconjurător. 

 
Acasă…

  • opriți echipamentele electronice precum televizorul atunci când nu le folosiți. Acel mic punct roșu de stand-by, arată și faptul că încă se consumă energie electrică;
  • economisiți apa: opriți robinetul atunci când vă spălați pe dinți;
  • reciclați hârtia, sticlă;
  • sădiți copaci.