Maia Sandu PAS Andrei Nastase PPDA ACUM PSRM Igor Dodon Parlament

Blocul ACUM invită pentru ultima dată reprezentanții PSRM la negocieri

Ana Maria Madan

„Noi rămânem aici. Am văzut mai devreme anunțul făcut de Partidul Socialiștilor. Am înțeles că și-au dorit să discute cu noi. Foarte ciudat pentru că noi îi așteptăm de câteva zile și ei nu au venit la aceste discuții. Le spunem că suntem aici și invităm toată fracțiunea PSRM la discuții pentru ca să încercăm să găsim soluții pentru toate subiectele care au fost puse în discuții. Au mai rămas câteva ore. Am văzut și decizia Curții Constituționale, dar știm că această decizie vine să facă jocurile lui Plahotniuc. Noi trebuie să respectăm legea. Timp mai este, foarte puțin, dar mai este timp. Țara mai poate fi salvată. De aceea, venim cu această invitație către fracțiunea PSRM”, a declarat Maia Sandu.

Între timp Andrei Năstase încearcă să ia legătura cu socialiștii, însă aceștia nu i-au răspuns la apeluri.

„Cei care își doresc rezolvarea problemei, caută și găsesc soluții, iar cei care nu doresc rezolvarea problemei – vor căuta de fiecare dată pretexte”, a spus acesta.

Amintim că Igor Dodon a declarat că PSRM nu vor face alianță cu nici un partid.

Totodată, potrivit deciziei Curții Constituționale, termenul de trei luni până urma sa fie format un nou parlament a curs din data de 9 martie, atunci când au fost validate alegerile parlamentare.