Vaccin Romania

Cele 50.400 de doze de vaccin anti-COVID-19, donate de România, au ajuns în Republica Moldova

28-03-2021 09:13

Cel de-al doilea lot umanitar de vaccinuri donat de România Republicii Moldova a ajuns aseară în ţara noastră pe cale terestră, prin vama Leuşeni. Cele 50.400 doze de vaccin AstraZeneca au fost transportate de un camion aflat în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului de Interne de la Bucureşti.

Ajutorul a fost întâmpinat de Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, dar şi de consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul Sănătății, Ala Nemerenco.

Vaccin Romania

Donația a fost înâmpinată în Vama Leușeni de Ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, care a menționat cu această ocazie:

„Este o donație generoasă din partea României, care a fost posibilă datorită eforturilor guvernului român pentru a le achiziționa. Este un gest imens de solidaritate, este modalitatea noastră prin care dorim să sărbătorim ziua Uniri Basarabiei cu România". 

Vaccin Romania

Potrivit Excelenţei Sale, vaccinurile vor fi repartizate în toate raioanele, astfel ca Republica Moldova să poată pune în aplicare propria strategie de vaccinare.

Reamintim că în data de 27 februarie, alte 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca au fost acordate Republicii Moldova. Primul lot de vaccinuri a ajuns în ţara noastră pe calea aerului, fiind transportat de un avion SMURD. 

Vaccin Romania