Marșul Centenar

Comunicat „Unioniștii vor depune plângeri împotriva abuzurilor poliției de pe 1 septembrie”

Ana Maria Madan

„Adresez oficial următoarele întrebări conducerii Ministerului Afacerilor Interne, în special domnului Jizdan, Pînzari, Cavcaliuc și Baziuc:

1. Cine este persoana care a apelat Serviciul Unic 112 și a anunțat despre faptul că în autocarele tricolor ale Marșului Centenar sunt substanțe explozive și periculoase? Vrem publicată înregistrarea audio a apelului!

2. De ce nu ne-a fost adus la cunoștință neîntârziat (așa cum prevede procedura legală) motivul, temeiul și destinația sechestrării autocarelor?

3. Cine a dat ordin sau indicație să fie deplasate autocarele de pe strada Columna (în fața la TRACOM) spre ieșirea din Chișinău și respectiv traseul național R1 (spre Vatra, Strășeni), deși se știa despre riscul și pericolul prezenței substanțelor explozibile și periculoase pentru viață?

4. În baza cărui temei legal au fost obligați cetățenii români să părăsească în regim de urgență hotarele Republicii Moldova, fiind însoțiți de 4 blindate și câte 2 mascați în fiecare autocar?

Aceleași întrebări și solicitări vor fi depuse în formă scrisă!”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”. 

 

VIDEO CONFERINȚA DE PRESĂ – https://www.youtube.com/watch?v=TT12TSn5eNQ