Este ambițios, are planuri mari pentru viitor și muncește zilnic pentru realizarea acestora. Despre pasiunea pentru muzică, talentul înnăscut și despre efortul pe care Denis îl depune pentru a avea o prestație scenică reușită aflați din interviul ce urmează.
– Când vine vorba de muzică, care este primul cuvânt ce îți vine în minte?
– Când zic muzică, zic viață.
– La ce vârstă ai debutat ? Cu ce piesă?
– Am început să cânt de la vârsta de 7 ani, dar de vocal profesional am început să mă ocup de la 10 ani, când am și plecat la Eurovision 2012 care a avut loc în Amsterdam, cu piesa ”Toate Vor Fi”. Prima piesă pe care am interpretat-o pe o scena mare a fost ”Mi-e dor”, din repertoriul formației ”Catharsis”, în cadrul concursului internaţional ,,Sozopolska Panorama”, în Bulgaria.
– Cum și când ai început să îndrăgești muzica?
– Când mama studia la universitate, obișnuia să iasă la balcon și să cânte ”Ave Maria”. Se adunau o mulțime de băieți să o asculte, iar tata, când era de vârsta mea cânta în ansamblu la școală, era toboșar și mai cânta și la chitară! Deci, pot zice că am unele gene pe care le-am moștenit. Mă strădui să-mi mențin și să-mi perfecționez vocea pentru a practica muzica în continuare. Eu fac pianul, solfegiul și dansul, plănuiesc să fac și chitara.
– Cum ai defini muzica? Ce reprezintă ea pentru tine?
– Muzica reprezintă dragoste pentru tot ceea ce faci. Port muzica în suflet și chiar dacă nu îi pot da o definiție perfectă, cred totuși că ea mă definește pe mine întru totul. Nu aș putea renunța la muzică niciodată.
– Cui aparțin, în medie, muzica și versurile cântecelor tale?
– Colaborez cu maestrul Marian Stârcea. Textul este uneori scris de Radmila Popovici Paraschiv, iar autorul versurilor și compozitorul ultimii piese ”Spune-mi ce va fi”, scrise în special pentru mine, este Cătălin Dascălu, care a creat piese pentru Theo Rose, Rawanne și mulți alți artiști cunoscuți.
– Care este cel mai mare vis al tău?
– Visez să devin vedetă, să cânt pe scene mari și să fiu cunoscut în toată lumea precum Justin Bieber. Îmi doresc să nu am alături persoane care m-ar urî, eu sunt prietenos cu toții și nu îmi place să umblu cu nasul pe sus.
– Presupun că ai o agendă încărcată. Cum arată o zi obișnuită din viața ta?
– Ziua mea obișnuită se rezumă la: școală, canto, solfegiu, pian și dansuri. Am mai practicat și arte marțiale japoneze. Ajung târziu acasă și sunt obosit, dar mereu cu gândul că am făcut ceva nou, ceva ce îmi place și că progresez în acest domeniu.
– Cum reușești să echilibrezi reușitele școlare cu cele din domeniul muzicii?
– Sunt de șapte ani eminent și continui să îmi mențin poziția. Îmi place să studiez limbile străine, cunosc engleza, spaniola și rusă. Sunt pasiont de lectură, în ultima lună am citit 7 cărți. Deși ajung abia la orele 21:00 acasă și sunt obosit, eu totuși stau până la miez de noapte să îmi fac temele și depun străduință și logică pentru a reuși.
– Dintre toate reușitele tale spre realizarea căreia ai depus cel mai mult efort?
– Pe lângă talent, pentru a reuși e nevoie de foarte multă muncă asiduă și zilnică. Cel mai mult efort am depus pentru a mă prezenta bine la ”Eurovison” și la ”Next Star”. Aveam emoții mari, ca și de obicei când ies pe scenă, căci mă văd sute de oameni și trebuie să mă prezint bine. Spre exemplu la ”Eurovion” m-au urmărit milioane de oameni, iar la ”Next Star” o întreagă Românie.
– Vezi muzica ca pe o pasiune sau ca o viitoare carieră?
– Muzica se transformă treptat într-o profesie, lucru care este foarte convenabil, întrucât în viitor, cariera îmi va aduce doar plăcere. În acest context vreau să adaug că, pentru un artist, este foarte important ca vocea și talentul său să nu-i aducă doar faimă și prestigiu propriei persoane, dar să contribuie și la binele altora, ca de exemplu prin participarea la diverse cauze nobile, precum concertele de caritate.
– Cât este de dificil să atingi perfecțiunea atunci când interpretezi o anumită notă?
– Aceasta este o întrebare foarte interesantă. Fiecare persoană își are tonalitatea și timbrul vocii specifice, este important să îți cunoști limitele și să ai grijă la voce.
– Dacă viața ar fi aidoma unei piese muzicale, care ar fi aceasta?
– Este greu de spus…Cred că acest lucru ar depinde de situație, dar în general ar fi o muzică dansantă, veselă, ca toți să danseze împreună cu mine.
– De ce mai are nevoie un adolescent, un tânăr pe lângă talent ca să reușească ce își propune?
– Nu știu de ce ar mai avea nevoie un adolescent, cred că fiecare își stabilește scopurile în dependență de așteptări. Eu personal am o viață fericită. Îmi place să am o agendă încărcată, să fiu ocupat. Uneori când am timp liber, mă plictisesc și fac lucruri care nu sunt sănătoase, ca de exemplu, stau toată ziua la calculator. Pentru un adolescent, ca să fie fericit, dar și pentru orice persoană, ar fi binevenit să se ocupe de ceea ce îi place, să frecventeze orele de dans, muzică, adică să investească timp și dăruire în pasiunea sa. Un alt lucru important, cel mai important, aș zice eu este susținerea din partea celor dragi. Aici, vreau să le mulțumesc părinților mei, pentru că fără de sprijinul lor nu aș fi dobândit tot ceea ce am, nu aș fi devenit cine sunt. Părinții sunt piatra de temelie a succesului meu și reprezintă totul pentru mine, ei sunt cei care îmi transmit emoții pozitive și mă încurajează mereu.
– Dacă tot veni vorba despre acest subiect, povestește-ne mai multe despre familia ta!
– Suntem o familie unită alcătuită din 4 persoane: mama, tata, sora și eu, deși ajungem cu toții seara târziu acasă, mereu găsim timp să stăm împreună în fiecare seară și să discutăm. Sunt cel mai mic copil din familie, îmi iubesc enorm părinții, iar ei ne acordă, mie și surorii, toată atenția și grija posibilă.
– La o vârstă atât de fragedă bucuri părinții, spectatorii, fanii cu nenumărate succese. Care este secretul ce te ajută să ajungi la rezultatul dorit?
– Este o întrebare grea, nu cred că există vreun secret, dar dacă ar fi atunci s-ar numi ”munca”. Speranța și munca, cred cu siguranță că îmbinarea dintre acestea două reprezintă cheia succesului. Este important talentul, daruirea de sine precum și străduința. Apariția reușită pe scenă este precedată de un efort enorm pe care nu oricine poate să îl facă.
– Care îți sunt planurile pentru viitor?
– La moment am luat o pauză pentru că sunt în perioada în care mi se schimbă vocea, frecventez canto, particip la concerte, dar mă strădui să nu particip la concursuri. Vara aceasta, spre exemplu, sunt invitat în calitate de juriu al concursului International ”Music for Kids”, care se va desfășura la Iași. Am mai fost în postura de juriu și anul trecut la același concurs recent menționat și pot să zic că e foarte dificil, sunt mulți concurenți talentați și trebuie să fac o decizie corectă. Cred că e mai greu să jurizezi decât să fii jurizat.
– Ce mesaj ai pentru persoanele care vor citi aceste rânduri?
– Întâi de toate aș spune : „Tot timpul trebuie să fiți încrezuți în propra persoană, niciodată să nu dați înapoi și mereu să mergeți înainte. Să nu ascultați persoanele care nu vă doresc binele, să nu luați aproape de inimă laudele pentru că unele pot fi false și vă pot provoca doar rău. Mergeți cu siguranță înainte și fiți fericiți!”
”Liber TV ” îți dorește să ai parte de multe realizări de succes în continuare!