...

Deputatul comunist Oxana Domenti a fost premiată de Organizația Mondială a Sănătății  

Elena Mudrâi

 În acest an, câștigătorii premiilor OMS de Ziua mondială fără tutun sunt 28 de persoane și organizații din șase regiuni ale celui mai mare forum al decidenților din Sănătate la nivel global (n.r. – America, Europa, regiunea Mediteraneană de Est, Asia de Sud-Est, Pacific și Africa). Șefa Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Oxana Domenti, face parte din cei patru premianți câștigători din regiunea Europeană a OMS, alături de reprezentanții Franței și României.

Pe 29 mai 2015, Oxana Domenti a prezentat în Parlamentul Republicii Moldova pachetul de legi privind controlul tutunului care a fost aprobat în unanimitate de către deputații din legislativ, după o promovare activă timp de aproape zece ani, începând cu activitatea sa de consilier prezidențial în domeniile social și al sănătății.

Ziua mondială fără tutun este sărbătorită anual, pe 31 mai, scopul acesteia fiind ca omenirea să se pătrundă de riscurile de sănătate asociate consumului de tutun.Începând cu mâine în Republica Moldova intră în vigoare legea antitutun.