dodon

Dodon, SPERIAT de Marea Adunare Centenară: „Există mai multe semnale că această adunare unionistă ar putea avea un caracter nu doar provocator, ci și violent”

Corina Bezer

Mai mult, Dodon îi numește pe care care vor participa, pe 25 martie curent, la Marea Adunare Centenară „fani ai echipelor de fotbal”.

„Vedem cu toții cum o campanie de comemorare a unui eveniment istoric, centenarul unirii, s-a transformat rapid într-o operațiune de sfidare a statalității moldovenești, cu aplicarea unor procedee perfide, cu mobilizarea diferitor organizații unioniste finanțate din exterior, cu îndemnarea și coruperea aleșilor locali la semnarea unor acte anticonstituționale, numite de ei „declarații de unire”.

 

Totodată, președintele a anunțat că va apăra statalitatea în mod sistemic, „inclusiv prin preluarea guvernării în mâinile unei forțe stataliste, la alegerile parlamentare”. El mai spune că dacă lucrurile vor degenera pe 25-27 martie sau în săptămânile apropiate va anunța crearea unui „Front Național” pentru mobilizarea cetățenilor.

Dodon mai afirmă că o campanie de comemorare a unui eveniment istoric, centenarul unirii, „s-a transformat rapid într-o operațiune de sfidare a statalității moldovenești, cu aplicarea unor procedee perfide, cu mobilizarea diferitor organizații unioniste finanțate din exterior, cu îndemnarea și coruperea aleșilor locali la semnarea unor acte anticonstituționale, numite de ei „declarații de unire”.

ff

Menționăm că pe data de 25 martie, la ora 12:00, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc cea mai mare manifestație unionistă de la independența Republicii Moldova. Organizatorii de la Alianța pentru Centenar, au declarat că va fi o manifestație pașnică, în cadrul căreia va fi aprobată o declatație prin care se va cere reUnirea celor două state românești.