ccc

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Încă 86 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în Republica Moldova. Bilanțul victimelor ajunge la 591

În ultimele 24 de ore au fost investigate 419 probe și confirmate 86 de cazuri de infecție cu noul coronavirus în Republica Moldova. Dintre acestea, 7 cazuri sunt de import și 79 cu transmitere locală.

Mai multe

Viorica Dumbrăveanu

Două spitale regionale din Republica Moldova vor trata persoanele infectate cu COVID-19. Care sunt acestea

26-03-2020 13:21

Două spitale regionale vor trata persoanele infectate cu COVID-19. Este vorba despre Spitalul Republican din Bălți și Spitalul din Comrat. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care a precizat că femeile gravide și copiii, suspectați sau infectați, vor continua să fie tratați în municipiul Chișinău, la instituțiile medicale specializate.

„Spitalele sunt pregătite, personalul medical este instruit. Ieri, spitalele au ridicat echipamentul de protecție individuală. Este necesar de a activa aceste spitale pentru ac să evităm transportările la spitalele din capitală și totodată pentru a descărca munca care vine pe spatele Spitalului Clinic al IMSP și spitalului „Toma Ciorbă”, a declarat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 

Potrivit ministrului sănătăţii, 28 de persoane contaminate se află în stare gravă. „În cadrul spitalului Toma Ciorbă, la momentul actual avem în stare gravă, stare medie 73 și stare satisfăcătoare- 25 de persoane. În cazul Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru copii avem 10 persoane, este vorba despre 8 copii și două mame și starede sănătate a acestora este stare de gravitate medie. În contextul cazurilor pe care le avem de la Spitalul Clinic Republican, avem spitalizate 4 persoane. O persoană este în stare medie iar trei persoane cu evoluție gravă”, a punctat Dumbrăveanu. 

Până acum o persoană a decedat din cauza noului coronavirus, iar altele două au fost vindecate. Pentru a preveni răspândirea virusului, Parlamentul a declarat stare de urgență, pe un termen de 60 de zile. Măsura este valabilă până în 15 mai. Autorităţile au închis şcolile, grădiniţele şi universităţile. Toate zborurile aeriene, indiferent de destinaţie, au fost sistate din 17 martie, iar punctele de trecere a frontierei vor fi închise pentru cetăţenii străini. Totodată, s-a decis sistarea  manifestaţiilor culturale şi sociale.