Alina

Două surori și o singură pasiune. Alina și Sorina Gorobeț-tinere talentate și cu ambiție

Daria Capațîna

 Spre succes merg cu pași mici dar siguri, mereu alături una de cealaltă, susținîndu-se și ajutîndu-se reciproc. Dragostea față de muzică le-a fost cultivată încă de mici, din familie. Au început a descoperi tainele muzicii împreună în cadrul Școlii de Arte „Ciprian Porumbescu ” din orașul Bălți iar acum sînt studente ale Academiei de Studii Economice a Moldovei și au făcut parte din ansamblul ”Doinița” din același oraș. Fetele au o mulțime de premii și diplome din cadrul multiplelor competiții de dans, iar lucrările lor de pictură încă mai înfrumuțesează pereții galeriilor unde sînt expuse.

        Care sînt primele gânduri cu care vă treziți dimineața?

        Ne trezim cu scopuri bine definite, cu gîndul de a avea o zi productivă și de a o încheia cu succes. Ne place să nu pierdem timpul în zadar și să îl folosim la maxim pentru a îndeplini tot ce avem pus în plan.

        Cum începe o zi obișnuită din viața voastră?

         De obicei ne începem ziua cu o muzică de calitate, care ne asigură o bună dispoziție pe tot parcursul zilei și cu un zîmbet. Ne place să ducem un mod de viață sănătos și de aceea de la micul dejun nu lipsește ceaiul verde fără de zahăr și exercițiile fizice matinale. Totuși ne străduim să aducem fiecărei zile trăite o mică notă de originalitate și irepetabilitate.

 

Alina, Sorina Gorobeț

 

        Cum este să împărțiți aceeași pasiune, iar uneori și aceeași scenă sau piesă muzicală?

        Sîntem surori, am crescut împreună și sîntem obișnuite să împărțim tot ceea ce avem, să ne ajutăm reciproc și să ne dăm sfaturi. Avem aceleași gusturi, dorințe și scopuri. Nouă ne este ușor una lîngă cealaltă deoacere ne susținem reciproc și nu ne  este dificil să impărțim aceeași scenă sau același cîntec. Vrem să vă zicem că nu există concurență între noi, de aceea și împărțim aceată pasiune. 

         În ceea ce privește ținuta scenică și stilul vestimentar, preferați să fie identice, să aibă elemente similare sau să fie diferite ?

        Considerăm că hainele sunt printre elementele care îl reprezintă pe om și ne străduim să alegem ținute originale, stilate și care ne caracterizează. Nu este o problemă cînd alegem o ținută scenică, fiindcă repede ajungem la un numitor comun. Preferăm să avem aceeași vestimentație, uneori pot varia culorile sau unele detalii. Încercăm să conturăm singure design-ul ținutelor scenice, facem schița modelului, după care le ducem la croitor.

 

Alina, Sorina Gorobeț

 

        Cine v-a inspirat dragostea pentru muzică și cine vă susține să activați și în continuare în acest domeniu?

        Părinții sunt cei care mereu ne-au susținut și ne susțin în tot ceea ce facem. Ne amintim cu drag și cu nostalgie de momentul în care mama, care lucrează în domeniul medicinii, a venit cu propunerea de a face muzică. Am acceptat ambele din prima . Nu am stat să ne gîndim mult. În familia noastră bunicul de pe linia tatălui obișnuia să cânte, ne-a învățat chiar și o piesă din folclor care ne este cea mai dragă sufletului și cea mai apropiată.

 Parinții cumpărau pe vremurile copilăriei noastre așa numitele ” casete”, iar nouă asta ne plăcea enorm. Noi le ascultam și învățam cîntecele pe de rost ca să le cîntăm părinților.  Avem și amintiri întipărite în timp pentru că tata, chiar reușea să ne surprindă în momentele potrivite atunci cînd repetam și ne înregistra…au fost clipe frumoase și de neuitat. Acum cu drag și cu lacrimi în ochi putem să spunem că avem părinți perfecți . Toată dragostea lor ne-au oferit- o … le mulțumim din suflet pentru că ne-au crescut,  acum înțelegem că tot ce au făcut pentru noi au făcut-o pentru viitorul nostru .

         Alina: Eu am început să cînt de la 6 ani. La scoală, de ziua bobocilor, am cîntat o piesa de In-Grid – ”Tu M’as Promis”. Prima mea profesoară i-a spus mamei să mă învețe să o interpretez . Mama asta și a facut, dar eu-copil mic, nu prea aveam chef să învăț mai ales o piesă în altă limbă, doream să mă joc ca toți copiii afară. Îmi era dificil, dar pînă la urmă m-am ales cu un succes bine meritat, am luat primul loc la concurcul de Francofonie . După aceasta au mai urmat multe concerte la care cîntam piesa dată .

 

Alina Gorobeț

 

        Sorina: Iar eu îmi amintesc cînd eram la grădiniță la ora de muzică eram prima în sală .  Așteptam cu nerăbdare să vină mai repede educatoarea pentru a învăța cîntece noi. Mă inplicam în diferite activități. De la grădiniță am și început să cînt. Prima piesa pe care am interpretat- o se numea „Copilaria „.  De atunci am reușit să acumulez pe parcurs multe premii printre care: locul 2 în cadrul cocursului ”Delfiada”,  locul 3 în cadrul Festivalului-concurs al interpreţilor cîntecului folcloric ”Maria Dragan”, locul 2 la Festivalul-concurs „Tamara Ciobanu” și premiul special oferit de Alexandru Lozanciuc în cadrul Festivalului-concurs ”Cîntă de răsună lunca”- locul 3. Am reușit să lansez și două piese, prima piesa  se numește „Bădița”, iar cea de-a doua „Anii vin, anii se duc”. Am colaborat și cu orchestra ”Barbu Lăutaru”

 

Sorina Gorobeț

 

        Ce mesaj doriți să transmiteți publicului prin intermediul pieselor pe care le interpretați?

        Dorim ca piesele noastre să ajungă la inimile celor care ne ascultă, credem că acesta este lucrul cel mai principal.

         Ce pasiuni mai aveți pe lingă cîntat?

        Sorina: Pasiunile mele la fel sunt legate de artă, acum îmi amintesc cu dor de anii petrecuți la școala de arte, iar cînd am inspirație pictez, în special lucrurile mai abstracte. Faptul că pictez mă ajută să depășesc stările mai grele. O altă pasiune sunt dansurile fiindcă m-am ocupat de mică în acest domeniu. Îmi place sportul, să citesc diverse articole, să mă informez despre politică și să fiu în calitate de model.

         Alina: O altă pasiune înafară de muzică este pictura. Fiecare lucrare o fac cu multă dragoste, de multe ori optez petru a picta cu acuarela, îmi este ușor, și mă ajută la redarea stării interioare.  Faptul că am făcut școala de arte plastice îmi facilitează crearea make-up-ului-aleg culori potrivite și fac un machiaj perfect. Altă pasiune este și dansul. Cînd merg la sală fac doar ore de dans: step, zumba. Îmi mai place să particip la ședințe foto.  În general fotografia pentru mine este o imagine aparte, departe de realitate. Îmi place ipostaza de a fi ca model și de a reprezenta un produs, o rochie sau un machiaj la fel, din toate astea primesc plăcere. Consider că dacă te ocupi cu ce iți place și o faci cu pasiune și cu drag atunci toate iți merg bine și ai succese, dar eu încă nu am ajuns la succesul dorit, din această cauză mă strădui ca în fiecare zi să fac cîte ceva, să muncesc.

 

Alina, Sorina Gorobeț

 

        Cît de greu sau cît de ușor le este unor tinere talentate și frumoase așa ca voi să își facă un nume în showbiz-ul nostru?

        E destul de complicat și greu cînd nu ai pe nimeni în domeniul muzicii. E mult mai ușor cînd ai pe cineva în spate, cînd ai o echipă, în acest caz lucrurile decurg altfel, mai rapid, noi însă încercăm să mergem cu pași mai mici, dar siguri.

        Ce planuri aveți pentru viitor, ce surprize ne pregătiți?

        Vrem în viitorul apropiat să lansăm piese bune, videoclipuri, să cucerim publicul de la noi, să facem muzică de calitate, atît muzică populară cît și genuri moderne, care să fie difuzată la radio, la televizor și să ajungă în topuri.

 

 ”Liber TV” vă dorește realizarea tuturor visurilor!