...

Există risc sporit de incendii de vegetație

Elena Mudrâi

Conform instituției, în perioada 12- 16 iulie, pe arii extinse se prevede pericol de incendiu a fâșiilor forestiere și culturilor agricole.

În acest sens, salvatorii îndeamnă oamenii să nu aprindă resturile menajere și vegetația uscată. Mai mult, o atenție sporită trebuie acordată lanurilor cu cereale, întrucât pericolul de aprindere a spicoaselor și mireștii este mai mare, atunci cînd temperaturile sunt ridicate.

Oamenii sunt îndemnați să evite utilizarea focului deschis și să sune de urgență Serviciul 901 în caz de situații de risc.

Totodată, în vederea protejării persoanelor de temperaturi ridicate Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a reinstalat punctele de reabilitare în toată țara. Pe parcursul zilei de ieri,  în cele 19 corturi care au funcționat în municipiile Chișinău, Bălți Comrat, dar și orașele Cahul, Căușeni, Orhei, Rezina, Șoldănești, Hîncești, Ungheni, Nisporeni și Călărași s-au adresat 3722 persoane. Punctele de reabilitare vor funcționa până la expirarea codului galben de caniculă.