Evaziune fiscală

FLASH// Administratorul bazei de date al Registru-Corect, cercetat pentru spălare de bani şi însuşire în proporţii deosebit de mari

Corina Bezer

Amintim că, zilele curente, CNA a reţinut-o pe principala suspectă în acest dosar, care este învinuită că, în complicitate cu alte persoane, a comis infracţiunea de dobândire prin înşelăciune a acţiunilor BC „Moldova-Agroindbank” SA, precum şi infracţiunea de spălare a banilor, cauzând daune în proporţii deosebit de mari acţionarilor instituţiei, estimate la aproximativ 20 000 000 de lei.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, femeia ar fi organizat o schemă prin care a deposedat câţiva acţionari ai MAIB şi alte persoane de 17 189 de acţiuni. Pentru realizarea planului său, aceasta a falsificat mai multe procuri prin care s-a dat dreptul unei terţe persoane să reprezinte interesele  acţionarilor de facto, fără ca acţionarii să cunoască acest lucru. Ulterior, deţinătorul procurii, acţionând ilegal din numele acţionarilor, a transferat un pachet de acţiuni pe conturile unei companii off-shore. 

Infracţiunea de spălare de bani se pedepseşte cu până la 15 ani de închisoare.